Политичка организација

Заменик председника

Др Андреј ФАЈГЕЉ

Др Андреј ФАЈГЕЉ

Андреј Фајгељ је рођен 1978. године у Новом Саду, где је на Филозофском факултету дипломирао француски језик и књижевност. Магистарске и докторске студије завршио је на Универзитету Монпелије III у Француској. Докторску тезу ”Упоредна фразеологија и идеологија у епици: Хомер, француско витешко песништво, гусле” одбранио је са највишим похвалама. Добитник је више стипендија и награда за успех у студијама и аутор више научних радова и популарних чланака.

Директор је Културног центра Новог Сада и доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Један је од оснивача Центра за савремену едукацију, Међународне иницијативе за праћење антисрбизма и Треће Србије. Покренуо је више успешних пројеката: Радна етика у Србији, Европски дан комшија, производња српске ћириличке тастатуре, извињење шпанске националне телевизије српском народу поводом неистините репортаже о Јасеновцу…

Председник је Организационог одбора за пријаву Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Говори француски, енглески, грчки, италијански и шпански, влада латинским, старогрчким, руским и немачким, служи се албанским, хебрејским и другим језицима.

Са супругом Јованом има четворо деце.