Заменик председника Скупштине добио захвалницу за добровољно давање крви

06.04.2015.

Запосленима у Градској управи, који су чланови Актива добровољних давалаца крви и хуманитараца Градске управа, додељене су захвалнице и признања за дугогодишње хуманитарно ангажовање и учествовање у акцијама добровољног давања крви. Захвалницу је добио и заменик председника Скупштине Града Новог Сада Мирослав Илић, који је такође добровољни давалац крви, подржава и учествује у акцијама Актива.

zamenik-predsednika-skupstine-dobio-zahvalnicu-za-dobrovoljno-davanje-krvi (1)

Пријем за хуманитарце, раднике Градске управе, организовао је Актив, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Заводом за трансфузију крви Војводине, а додела захвалница одржана је у Свечаној сали Градске куће. Начелница Градске управе за здравство Мила Уверић-Радовић захвалила се добровољним даваоцима крви, истакавши да је Град Нови Сад веома поносан на запослене у Градској управи који се редовно одазивају акцијама давања крви и тако спашавају животе повређених и оболелих.

zamenik-predsednika-skupstine-dobio-zahvalnicu-za-dobrovoljno-davanje-krvi (2)

Поред давања крви чланови Актива дају тромбоците, многи од њих су потписали и донорске картице, а њихова хуманост нарочито је дошла до изражаја прошле године, приликом прикупљања помоћи за жртве из поплављених подручја.

Актив добровољних давалаца крви и хуманитараца Градске управе Града Новог Сада постоји осам година и има више од 200 чланова. Акције добровољног давања крви организују се свака године у марту, јулу и новембру.

Нови Сад, 3. април 2015.

Извор: Град Нови Сад