Заједничким снагама против ревизије историје

02.03.2015.

Неговање културе сећања и противљење ревизији историје једни су од кључних тачака сарадње између Треће Србије и организације „Породица и брак“ из Француске. Вођени овим принципима, заједничка делегација ове две организације посетила је Јасеновац, место страдања више стотина хиљада људи чија је једина кривица била што су били Срби, Јевреји, Роми или Хрвати који су бранили своје комшије.

revizija istorije (1)Делегација у статаву: др Андреј Фајгељ, др Гијом де Тјелоа, Кристоф Машар и проф. др Ненад Крстић одала је пошту невино настрадалима.

revizija istorije (2)Генерални секретар удужења „Породица и брак“, др Гијом Тјелоа том приликом је истакао да се Европа мора вратити својим хришћанским коренима и да је стога неопходно осудити све оне који су злоупотребљавали Христа због идеологије и да се не сме дозволити релативизација злочина ма где се он десио и ко год да га је починио.

revizija istorije (3)

Др Андреј Фајгељ, заменик председника Треће Србије је рекао да су Срби у дведесетом веку претрпели три геноцида, а да нико за то није одговарао. Да ствар буде још гора, Србима је наметнута стигма злочинаца и данас пред нашим очима имамо ревизију историје, па су тако Срби оптужени за изазивање Првог светског рата, умањују нам се жртве у Другом светском рату, а за атлантистичке снаге смо ми једини кривци за грађански рат у бившој Југославији. Ми из Треће Србије се томе најснажније противимо и урадићемо све да у свету нађемо савезнике са којима ћемо се заједно борити против ревизије историје и срећом па снаге које мисле исто као ми данас побеђују широм Европе, закључио је Фајгељ.

revizija istorije (4)