ЗА ПАД ХЕЛИКОПТЕРА КРИВИ СМО СВИ

04.04.2015.

Као што се и очекивало, истрага је утврдила да је за пад хеликоптера одговорна посада и тиме је кривица пребачена на оне који не могу да се бране и да докажу своју невиност.

Пре извештаја комисије многи су се својски трудили да за пад хеликоптера и губитак седам живота окриве директно Владу Србије јер су у томе видели могућност да попут политичких лешинара за себе узму понеки политички поен.

Ми из Треће Србије смо се трудили да у свим овим причама останемо по страни, пре свега јер нисмо политички лешинари који на крви стичу политичке поене. Међутим, пошто су ствари отишле предалеко дужни смо да кажемо да смо за пад хеликоптера криви сви. Сви смо гледали како се од 5. октобра 2000. године уништава Војска. Гледали смо како се претапа оружје, како се на добош распродаје војна имовина, како официри имају мизерне плате и морају да се задужују код зеленаша, како се хапсе и Хагу испоручују ратни хероји који су бранили земљу од НАТО пакта. Све ово је допринело да хеликоптер Војске Србије падне и свега тога нема у извештајима „независних комисија“.

Због свега тога поручујемо да нико нема права да руши углед мртвих хероја и да је дошло време да се сви потрудимо да вратимо углед Војсци. По нашем мишљењу први корак ка томе је враћање редовног војног рока како бисмо сви и физички били део система одбране земље јер нам је то дужност.

ts nebo zastave