Вилијам Енгдал: Предавање – САД, Европа, Евроазија – Геополитика Новог света (ВИДЕО)

14.12.2014.

У организацији Фондације „Достојанство“ и часописа „Геополитика“ у суботу, 13. децембра је организовано предавање на тему „САД, Европа, Евроазија – Геополитика Новог света“ које је пред више од две стотине људи у Културном центру Новог Сада одржао геополитичар Вилијам Енгдал.

Fondacija dostojanstvo  William Engdahl KCNS (3)

Вилијам Енгдал (William Engdahl), један од најцењенијих геополитичких аналитичара у свету, гост Фондације достојанство и магазина Геополитика, специјализованог за геополитичка, друштвена, историјска и културолошка питања.

Fondacija dostojanstvo  William Engdahl KCNS (20)

Енгдал је аутор студија: „Митови, лажи и ратови за нафту“, „Столеће рата: англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“; „Семе уништења: Скривена агенда ГМО“; „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“; и најновије – „Амерички свети рат“ – која је објављена недавно на кинеском, немачком и руском језику. Вилијам Енгдал истражује и пише о светској политичкој сцени више од тридесет година.

miroslav ilic William Engdahl

Његове различите књиге о геополитици – као интеракцији између међународних политичких моћи, економије и географије – преведене су на 14 страних језика.

Fondacija dostojanstvo  William Engdahl KCNS (13)

Вилијам Енгдал је гостујући професор на Бејђинг Универзитету за хемијску технологију, а предавања и семинаре је држао широм света – у САД, Канади, ЕУ, Турској, Јемену, Русији, Кини и Индонезији.
Мирослав Илић председник Фондације „Достојанство“ је уводним речима представио уваженог госта и подсетио присутне да је у октобру ове године у Београду одржана конференција под називом „Нова Европа“ на којој је истакнуто да су Срби, као народ јединствени по томе што живе са обе стране границе која Европу дели на јужну и северну хемисферу.
По завршетку предавања Вилијам Енгдал је одговарао и на питања публике.

Fondacija dostojanstvo  William Engdahl KCNS (14)