ТВ Канал 9, Нови Сад: Емисија Отворени екран 03.03.2015. Мирослав Паровић

07.03.2015.

Мирослав Паровић, Председник “Треће Србије” био је гост емисије емисије Отворени екран чији је водитељ Милан Коџо. Тема емисије је била иницијатива Треће Србије за усвајање закона о репрограму дугова грађана према државним предузећима.

miroslav parovic 2015 kampanja (7)

Трећа Србија je предала Народној Скупштини текст Закона о општем репрограму дугова које становништво има према државним фирмама. Следећи корак је био прикупљање тридесет хиљада потписа који су потребни како би се Закон нашао у скупштинској процедури. Председник Треће Србије Мирослав Паровић је рекао да је данас највећи патриотски чин очување достојанства људи у Србији које је озбиљно нарушено поступцима које воде приватни извршитељи, као и искључење, струје и других комуналних услуга.

Огромна је потреба за доношење оваквог Закона зато што све већи број грађана није у стању да редовно сервисира своје обавезе према држави, а држава одговара тако што им шаље приватне извршитеље или им сече струју за дуг од 10.000 динара. Ми сматрамо да је неопходно да терет кризе сви подједнако поднесемо и да уколико су већ смањене плате и пензије да онда са друге стране мора да се направи компензација. Народ не дугује из хира и обести већ због сиромаштва у које је гурнут лошом политиком која се у овој земљи већ деценијама води.

Репрограм дугова значи да се сви стари дугови које становништво има ка државним фирмама народски речено замрзавају на период од 15 месеци. Ово доводи до моменталног обустављања свих судских и извршитељских поступака који се против народа воде, такође ово моментално доводи до тога да се свима онима којима је струја искључена због старог дуга врати прикључак.