Одржана трибина Треће Србије у Челареву

19.05.2015.

Бојана Ковачевић Герисимовска, председница Месног одбора у Челареву и одборница Треће Србије у Скупштини општине Бачка Паланка у својству домаћина обратила се присутнима, захвалила им се што су изабрали Трећу Србију и што ће они сви заједно имати прилику да донесу промене у својој средини. Нагласила је да је у свом деловању на одборничкој функцији увек претстављала грађане који су је бирали и тако ће бити и у будуће. Ми ћемо деловати афирмативно у локалном парламенту кроз разне иницијативе. Један од горећих проблема наше општине, између осталог јесте нова Одлука о комуналним делатностима где локални челници имају план да мимо грађана одлучују о томе на који начин ће даље то функционисати. Наш став је да о својој имовини треба да одлучују грађани на референдуму.

sombor osnivanje odbora (1)

Бојана Ковачевић Герисимовска, председница Месног одбора у Челареву и одборница Треће Србије у Скупштини општине Бачка Паланка

Жељка Милошев, председница Општинског одбора Треће Србије у Бачкој Паланци рекла је да јој је част што ће присутни на трибини бити део тима који ће општини Бачка Паланка донети истинске промене и смену политичких генерација. Обавеза свих нас који смо се окупили око идеје Треће Србије јесте да се будемо друштвено одговорни. Ми смо та генерација од које се очекује да поново постави здраве темеље како би сви заједно изградили једну јаку државу. Трећу Србију у Бачкој Паланци чине нови, вредни, поштени, образовани људи који ће у свом раду остварити успех.

sombor osnivanje odbora (4)

Жељка Милошев, председница Општинског одбора Треће Србије у Бачкој Паланци

Бојан Панаотовић, члан Председништва Треће Србије набројао је неке од најзнаменитијих Срба, Стефана Немању, Светог Саву, Његоша, Николу Теслу, Михајла Пупина, али и успешне савременике попут Новака Ђоковића и свих оних ђака и студената који освајају прве награде на европским и светским такмичењима у области науке. Они су највеће благо Србије и држава мора да их системски подржи и одваја већа средства из буџета за ту намену. Трудићемо се да такви људи добију шансу да воде ову земљу.

sombor osnivanje odbora (6)

Бојан Панаотовић, члан Председништва Треће Србије

Горан Миленковић, члан Председништва Треће Србије пренео је утиске из посете делегације странке Куманову. Током читаве историје српске државе преко наше територије су се сукобљавале светске силе. Тако је и данас. Сви безбедносни инциденти, чији интензитет се појачава у последње време, имају за циљ да спрече заједничке интересе Русије, Србије и околних земаља у вези са дистрибуцијом гаса. Ипак, специфичан географски положај Србије може да нам донесе велику корист. Ми смо то препознали и направили договор са политичким странкама из Русије, Немачке, Француске и Аустрије у оквиру концепта Нове Европе.

sombor osnivanje odbora (9)

Горан Миленковић, члан Председништва Треће Србије