Трибина: Србија – политички коридор који повезује Русију и Европу – Народна десница Француске

07.03.2015.

На заједничкој трибини Треће Србије и Народне деснице из Француске под називом „Нове политичке снаге у Европи – талас који долази и у Србију“, одржаној 6. марта у Привредној комори Србије, учешће су узели председник омладине Народне деснице из Француске Pierre Gentillet, члан Националног савета странке УМП Alexandre Moustafa. Домаћин трибине био је председник Треће Србије Мирослав Паровић. Посебно нам је драго што су нам гости на трибини били први сeкрeтaр aмбaсaдe Русиje у Бeoгрaду Mихaил Круглoв и Константин Добриловић из Слободарске партије Аустрије.

tribina narodna desnica francuske (12)

Нагласивши дугогодишње пријатељство Француске и Србије, Pierre Gentillet је истакао да се Народна десница залаже за другачију спољну политику Француске према Србији, на тај начин што утиче на политику странке УМП чији је председник Никола Саркози а у оквиру које Народна десница делује као једна од фракција.

Нажалост, имали смо лоше искуство са политиком према Србији јер је Француска подржавајући НАТО учествовала у бомбрадовању Србије и признала једнострано проглашење независности Косова. Али, ми се боримо да то променимо тако што можемо бити окосница Нове Европе, у оквиру које би Србија повезивала Париз и Москву. Нова политика за коју се залажемо подржава Србију у томе да је Косово део њене територије. Ми смо се тако борили за Алзас и Лорен и вратили га, као што ћете и ви вратити Косово“, рекао је Gentillet.

tribina narodna desnica francuske (19)

Alexandre Moustafa је изразио задовољство поводом одличне сарадње коју је Народна десница остварила са Трећом Србијом. Он је оштро критиковао опше стање у Француској јер „је она запала под утицај Европске Уније и НАТО пакта а кроз медије се пролачи антируска прича“.

Као што бранимо Русију у Француској, тако хоћемо да бранимо Русију и у Србији. Морамо потиснути лош имиџ Србије из француског друштва јер реч Србија Французе асоцира на Сребреницу и Србе као злочиначки народ, а нико не говори о злочинима Хрвата и ОВК. Данас смо овде јер желимо да са Трећом Србијом направимо Европу слободних и суверених земаља мимо утицаја Америке“, истакао је Moustafa.

tribina narodna desnica francuske (11)

Председник Треће Србије Мирослав Паровић оцењује да је криза у Украјини лоша али да је управо она, као „симбол борбе против атлантизма против кога се Србија увек борила“ покренула шансу за стварање новог поретка уз помоћ пријатеља из Француске и Аустрије.

У пракси се показало да је Србија природна веза између Русије и Европе, нека врста политичког коридора који ће повезивати слободарске идеје и једних и других. Ми се боримо за Нову Европу у којој ће Европа и Русија сарађивати јер је јасно да не могу једна без друге, Русија је кључна снага. У Европи стасавају нове политичке снаге које су спремне за промене и уверен сам да ћемо тако успети да створимо Србију какву желим – слободну и неутралну земљу која би била центар Нове Европе“, закључио је Паровић.