Трећа Србија у посети Призрену

14.06.2015.

Делегација Треће Србије предвођена генералним секретаром Александром Ђурђевим и чланом Председништва Гораном Миленковићем посетила је Косово и Метохију.

carski grad Prizren Djurdjev Milenkovic (2)

Горан Миленковић и Александар Ђурђев

У Косовској Митровици разговарано је са представницима Срба о актуелним политичким дешавањима на том простору.

Делегација је посетила манастир Гориоч у Метохији, задужбину светог Стефана Дечанског и том приликом су манастиру дониране саднице воћа, а наша делегација је засадила неколико стабљика, као симбол да Срби у Метохији имају дубок траг, уз поруку да се не живи само од прошлости, већ да нове генерације морају бити те које ће дати плод.

manastir Goroic Djurdjev Milenkovic (1)

Уприличена је топла добродошлица сестринства манастира, на челу са игуманијом Исидором и том приликом уручени су им пригодни дарови.

Посету Покрајини обележио је обилазак царског града Призрена и малобројних Срба који у њему живе.
Саборна црква светог Ђорђа, црква светог Николе у центру града, остаци манастира Светих архангела и царског града под Шар-планином, задужбине цара Душана, представљају светионик наше државности у овом делу Србије.

carski grad Prizren Djurdjev Milenkovic (3)

Домаћини су нам поручили да се брину за ситуацију у Војводини, те да се Војводина брани на Косову и Метохији. Уколико не одбранимо Призрен, нећемо одбранити ни Србобран.

Prizren Djurdjev Milenkovic (4)

Делегација Треће Србије се са тим ставовима сагласила и настојаће да се ти проблеми реше. Домаћини су позвани у узвратну посету.