ТРЕЋА СРБИЈА У ПОСЕТИ ХИЛАНДАРУ И ЗЕЈТИНЛИКУ

22.06.2015.

Генерални секретар Треће Србије Александар Ђурђев и члан Председништва странке Горан Миленковић, посетили су свети манастир Хиландар, царску лавру српску на Светој Гори Атонској у Грчкој, који је источник и споменик српске средњовековне културе и државотворног полета.

Делегација Треће Србије је посетила и српско војничко гробље на Зејтинлику, у Солуну, место где су смештени гробови српских, француских, италијанских, енглеских и руских војника погинулих у борбама и пробоју Солунског фронта у Првом светском рату.

image1

Манастир Хиландар представља место рођења Срба као народа, а српско гробље у Солуну место васкрснућа и, после тешких пораза, коначне победе Србије. Зато ова места имају велики значај за наш народ. Данас нам је преко потребно рађање идентитета и националне свести, као и васкрсење наше традиционалне државотворне мисли.

Да би решавали проблеме са којима се суочавају народи у нашем окружењу морамо са њима наћи заједнички интерес. Због тога треба активно радити на стварању чвршћих веза између свих балканских држава, јер ћемо само тако успети да сачувамо територијани интегритет и остваримо просперитет.