Трећа Србија: Сметамо јер радимо у интересу Србије

01.04.2015.

Поводом оркестриране кампање која се у бројним медијима  води против Треће Србије, а у вези са случајем наводног  догађаја у Скупштини града Новог Сада:

Под пуном одговорношћу тврдимо да се у Скупштини Новог Сада није десио било какав немио догађај. Као одговорни људи правду ћемо потражити на суду, где ће се доказати пуна истина. Ни на који начин нећемо учествовати у естрадном бављењу политиком  и нећемо коментарисати трачеве које шире људи са лошим намерима.

Међутим, оно што морамо да приметимо, а што се из ове оркестриране кампање могло уочити је то да су поједини медији себи дали за право да се мешају у састав политичких коалиција, чиме себе стављају у позицију кадровика. До сада је позиција кадровика била намењена искључиво појединим страним амбасадама и тајкунима, али очито да се времена мењају.

Нама је јасно да је Трећа Србија многима трн у оку и да због тога желе да нас сатанизују у јавности. Смета им што се свим силама трудимо да спречимо социјални бунт и нереде на улицама. Смета им што желимо да Србија буде на траси гасног коридора од Босфора до Средње Европе којим ће руски гас долазити до крајњих потрошача. Смета им што смо Народној Скупштини предложили закон о општем репрограму дугова који је потписима подржало више од 30 000 људи чиме смо директно ударили на политику ММФ-а. Сметају им и наши добри односи са политичким странкама из ЕУ, попут УМП-а која је недавно победила на локалним изборима у Француској. А посебно им изгледа смета наш добар однос са политичким и другим структурама из Руске Федерације и то што смо признали историјско и демократско право Крима да се врати својој матичној држави. Изгледа ипак да су у Србији највеће мете оне политичке странке и личности које се залажу за сарадњу са Русијом.

На крају, морамо да поручимо свима да нас медијска и политичка харанга неће скренути са курса који смо заузели јер смо дубоко свесни да радимо у најбољем интересу народа и државе Србије. Количина и бескрупулозност напада којима смо изложени нам показује да смо на исправном путу, јер понекад снага непријатеља најбоље говори о људима.

ts nebo zastave