Трећа Србија: Пајтић злоупотребљава синдикате

30.03.2015.

Пајтићев кабинет директно учествује у организовању и спровођењу наводно синдикалних протеста у Новом Саду. Ово је више него јасно када се има у виду да су сви запослени у згради Извршног већа добили јасна упуства да морају да присутвују протесном скупу који је организован 27.03.2015. на Тргу Слободе.

У име Бојана Пајтића запослене је на протест позвао Новак Врбашки, као председник синдиката запослених у Извршном већу АП Војводине. Подсећања ради, у Извршном већу ради неидентификован број људи (процене су више од 2000) и сви су махом запослени за време петнаест година владавине Демократске странке, те није тешко закључити да је и синдикат потпуно у рукама те странке.

Бановина

Такође, активно у подбуњивању радника Информатике учествује и бивши диретор те фирме, Зоран Делић. Иначе, Зоран Делић је актуелни потпредседник Г.О. Демократске странке у Новом Саду, а уједно је и помоћник секретара за енергетику у Извршном већу, што је функција на коју је прешао чим је  у току 2013. године добио отказ у ЈКП Информатика.

Трећа Србија позива све чланове синдиката да не наседају на политичке провокације и да не дозволе да буду изманипулисани од оних који су довели до отпуштања више од милион људи у Србији и који су наше друштво и државу и довели у положај у којем се данас налази.

Овде можете погледати допис коју су запослени у Извршном већу добили да присутвују протесном скупу који је организован 27.03.2015. на Тргу Слободе: Синдикална организација радника покрајинских органа управе и служби