Трећа Србија осуђује срамно иступање Мироја Јовановића на новосадској телевизији “Канал 9”

20.08.2015.

Својим наступом и изјавама у којима оштро критикује рад  КЦНС и челних људи ове институције. Јовановић је погазио све оно што Трећа Србија јесте и за шта се залаже. Овим путем обавештавамо јавност, да се ограђујемо од изречених ставова господина Мироја Јовановића.

miroje jovanovic (Medium)

Подпредседник Треће Србије, и помоћник градноначелника Новог Сада, Мироје Јовановић, гостујући на новосадскоој телевизији “Канал 9”  изнео је низ увреда против челних људи Културног центра Новог Сада, бившег директора, доктора Андреја Фaјгeља, који је и заменик председника Треће Србије и садашњег директора Бојана Панаотовићa, члана председништва наше организације. Подпредседнику Треће Србије засметало је заступање културне политике на етичким и идентитетским основама  што је означио као “србовање”.

“Како ко дође на ту функцију помисли да је српски просветитељски месија.Он почне да србује, да лудује, да се не смирује”, рекао је Јовановић гостујући на “Канали 9”.

Подсећамо господина Јовановића, да у програму организације којој припадамо, једна од најважнијих политика,  за које се залажемо носи следећи назив : Образовање, култура, вера и идентитетска политика.

Овај испад Мироја Јовановића само је један од доказа да су он и Мирослав Паровић одступили, од националне политике коју је наша странка водила. Паровић и Јовановић су на овај начинступили у коалицију са ДС и ЛСВ, којима је такође у предходном времену сметала ћирилица, и промовисање српске културе у КЦНС.

Трећа Србија подсећа да Паровић и даље врши узурпацију функције председника Треће Србије, одбијајући да сазове Председништво иако је већина чланства затражила његову смену.