ТРЕЋА СРБИЈА НА ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА РУСКЕ ФЕДАРЦИЈЕ

10.06.2015.

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин приредио је данас свечани пријем поводом Националног дана Руске Федерације.

Пријему у амбасади Русије присуствовали су председник, генерални секретар и потпредседник Треће Србије, Мирослав Паровић, Александар Ђурђев и Мироје Јовановић.

cepurin djurdjev

У протеклом периоду, Трећа Србија је остварила блиске и квалитетне контакте са представницима Младе Гарде (подмладак Јединствене Русије на чијем је челу Владимир Путин), угледним депутатима Државне думе, председником Института за националну стратегију Михаилом Ремизовим, као и Партијом Родине, са чијим су председником извршног одбора Евгенијем Ивлевим представници Треће Србије имали низ конструктивних састанака, а уприличен је и сусрет са господином Игором Стрелковим, председником Покрета Новорусија.
Верујемо да се Србија не сме одрећи Русије као историјског пријатеља и савезника, а наше две државе и два народа деле сличне проблеме и изазове.

Трећа Србија је звнично једина страна делегација која jе посетила Републику Крим и владу Крима. Верујемо да су ове активности национално одговорне, далекосежне, и да ће се тежина наших разговора и сарадње тек осетити у периоду пред нама, који ће бити одлучујући и преломан, како за Европу као континент, тако и за Србију као њен интегрални део.

Пријему су присуствовали и лидери и функционери политичких партија у Србији, велики број амбасадора, као и личности из културног и јавног живота.

Национални дан Руске Федерације је празник националног јединства, који се прославља 12. јуна. Тог дана 1990. године парламент Русије формално је прогласио суверенитет Руске Федерације, чиме је озваничен распад Совјетског Савеза.