Трећа Србија и удружење ”Породица и брак” потписали споразум

25.02.2015.

Данас је јавности представљен текст споразума који су потписали Трећа Србија и удружење ”Породица и брак” из Француске.

porodica i brak konferencija 25.2 (1)

Ове две организације су се обавезале да ће заједничким снагама радити на одбрани породице и противљењу неолибералном концепту по коме се деца већ у основној школи уче да немају маму и тату већ једног од родитеља.

porodica i brak konferencija 25.2 (6)

Представници удружења ”Породица и брак” др Гијом де Тјелоа и Кристоф Машар су изјавили да већ сарађују са сличним удружењима у Америци, Русији и другим земљама света. Изразили су задовољство што је од данас и Трећа Србија део те међународне мреже.

porodica i brak konferencija 25.2 (9)

Др Андреј Фајгељ је истакао потребу удруживања свих људи у Србији којима је стало до породичних вредности а читаву причу је поткрепио примером који се недавно догодио у једној новосадској основној школи, где су без знања родитеља учили осмогодишње дечаке да буду девојчице и обратно, да се љубе са другарима, као и да могу могу имати сексуалне односе са истим полом.

porodica i brak konferencija 25.2 (4)

Фајгељ је изјавио да је крајњи циљ доношење новог грађанског законика по којем се и најмања васпитна ћушка проглашава за злостављање, као да су родитељи садисти, а не најсигурнији јамци среће своје деце.