СУБОТА 13.12. у 19 часова – Трибина Фондације достојанство и часописа Геололитика

13.12.2014.

У суботу 13. децембра геополитичар Вилијам Енгдал ће одржати предавање у Културном центру Новог Сада са почетком у 19 часова на тему „САД, Европа, Евроазија – Геополитика Новог света“.

Вилијам Енгдал

Вилијам Енгдал

 

Вилијам Енгдал (William Engdahl), један од најцењенијих геополитичких аналитичара у свету, гост магазина Геополитика, специјализованог за геополитичка, друштвена, историјска и културолошка питања одржаће у петак 12.децембра 2014. у Задужбини Илије Коларца у Београду предавање на тему: „Иза украјинске кризе: Крај једне геополитичке ере“.

Енгдал је аутор студија; “, „Митови, лажи и ратови за нафту“, „Столеће рата: англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“; „Семе уништења: Скривена агенда ГМО“; „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“; и најновије – „Амерички свети рат“ – која је објављена недавно на кинеском, немачком и руском језику. Вилијам Енгдал истражује и пише о светској политичкој сцени више од тридесет година.

Његове различите књиге о геополитици – као интеракцији између међународних политичких моћи, економије и географије – преведене су на 14 страних језика.

Вилијам Енгдал је гостујући професор на Бејђинг Универзитету за хемијску технологију, а предавања и семинаре је држао широм света – у САД, Канади, ЕУ, Турској, Јемену, Русији, Кини и Индонезији.

Геополитика

Фондација Достојанство

Извор:

Српски културни клуб