Српска Војводина није на реду – Tрећа Србија у одбрани Устава Србије

23.09.2014.

“Супротставите се Пајтићу, Чанку и Тадићу, гласајте против њиховог Предлога”

Трећа Србија затражила је данас од 64 посланика ЛСВ, ДС, НДС у Скупштини Војводине да гласају против сопственог Предлога декларације о потреби за покретање поступка измене Устава Републике Србије или доношење новог устава Републике Србије.

Српска Војводина није на реду

Неколико стотина присталица Треће Србије окупило се у подне код споменика Светозару Милетићу у Новом Саду одакле су отишли до Скупштине Војводине. Они су носили транспарент “Српска Војводина није на реду” и заставе Србије.

У писму које је предато за 64 предлагача декларације, Трећа Србија их је опоменула да би изгласавање таквог документа ишао на штету Србије као државе и нашег народа и друштва у целини. Трећа Србија је указала на лажну и опасну тезу декларације да је Војводина први пут 1945. ушла у састав Србије која би могла да направи озбиљну пукотину у ионако крхком државном јединству.

Писмо посланицима Скупштине АПВ

Трећа Србија им је такође скренула пажњу да су покушаји њихових лидера да оспоре приватизацију НИС-а и тиме уруше улогу Србије у пројекту Јужни ток директно усмерени против државних интереса.

“Иако сте својим потписом подржали овакав сраман Предлог, данас имате шансу да ипак испуните своју обавезу према грађанима и гласате против штетне декларације. Рачунамо да ћете данас заштити грађане од хистеричних потеза лидера ваших странака. За нас из Треће Србије је недопустиво да било ко поткопава темеље наше државе и морате да знате да ми то нећемо дозволити без обзира како Ви данас будете гласали!”, изјавио је Мирослав Паровић, председник Треће Србије.