СРАМНА ПОЛИТИЗАЦИЈА СИНДИКАТА У НОВОМ САДУ!

15.04.2015.

Од одржавања првог наводно радничког и синдикалног протеста у Новом Саду прошло је скоро месец дана, а политичка злоупотреба синдиката никако не престаје. Политички активисти маскирани у чланове синдиката свакодневно агитују и покушавају да на мала врата преко синдиката на власт у Србији врате најгоре поклонике неолибералног пљачкашког капитализма као што су Демократска странка, Лига социјалдемократа Војводине и Покрет „Доста је било“.

Уз помоћ ових странака лажни синдикалци су успели да изполитизују проблеме које већ годинама уназад имају поједина комунална предузећа у Новом Саду. Истини за вољу, одзив запослених у комуналном систему Новог Сада је минималан, али је штета која се наноси предузећима и самом граду немерљива.

Подсећања ради, ови и слични синдикалци никада нису покренули питање када се за време власти Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине у Србији отпуштало више од милион људи. Никада нису извели нити један протест када су кршена права трудница које поједине приватне компаније отпуштају. Никада нису дигли глас против израбљивања људи који раде у фирмама којима је Млађан Динкић својевремено плаћао да отворе своје погоне у Србији.

Посебан проблем чине и тврдње које износе поједини квази синдикални активисти о томе да имају директну подршку појединих државних органа чиме покушавају да мешетарењем обезбеде масовност најављених будућих протеста.

Због свега овога ми из Треће Србије позивамо све надлежне државне органе да се подхитно и јавно изјасне о свим случајевима који се сматрају спорним. Само на овај начин ће се стати на пут свим мешетарењима и свака зверка ће показати своје трагове.

treca-srbija-zastava-u-zitu