Сомбор: Споразум о међусобној сарадњи и заједничком деловању

24.05.2015.

У недељу, 24.05.2015. године, Градски одбор Треће Србије у Сомбору и Удружење грађана Породични покрет за развој Сомбора потписали су Споразум о међусобној сарадњи и заједничком деловању.

SAMSUNG

Истакнуто је да ће се заједнички радити на унапређењу животног стандарда становника Сомбора, јачању економије, стварању услова за запошљавање, побољшању стања у образовању, здравству и спорту, остваривању суштинске децентрализације, а посебан акценат биће стављен на спровођењу заједничке медијске и образовне кампање усмерене ка промоцији породице и породичних вредности.

Том приликом, председник Градског одбора Треће Србије у Сомбору Синиша Милић и председник Удружења грађана Породични покрет за развој Сомбора Мирослав Вељковић, сложили су се да је једино породица оквир за изградњу здраве личности, и темељ моралног, вредносног и економскиг живота. Заједнички ће се подстицати друштвено користан рад код младих и развијање свести о колективу.

Такође, истакнута је потреба враћања поверења грађана у политику, и најављена је сарадња са удружењима грађана и невладиним организацијама које развијају програме који се баве инсистирањем на транспарентности и сличним механизмима за контролу политике и политичара.