Сомбор: Основан месни одбор Треће Србије Горња Варош

23.03.2015.

У петак, 20.03.2015. године, основан је месни одбор Горња Варош политичке организације Треће Србије у Сомбору.
Једногласном подршком 82 чланa Скупштине, за председника месног одбора Горња Варош Треће Србије у Сомбору изабран је Срђан Киршнер, за заменика председника Војислав Јовановић, а за потпредседнике Јелена Јовичић, Драгана Јовић, Дејан Турковић и Маријана Секереш.

mo gornja varos (1)

Срђан Киршнер, новоизабрани председник месног одбора Горња Варош Треће Србије у Сомбору, је истакао важност формирања месног одбора Горња Варош као једне од највећих месних заједница на територији града Сомбора, што носи уједно и највећу одговорност чланова месног одбора за рад на унапређењу животних услова и стандарда на територији месне заједнице Горња Варош.
Синиша Милић, председник Градског одбора Треће Србије Сомбор, изразио је задовољство оволиким одзивом житеља Горње Вароши на оснивање овог месног одбора Треће Србија и поновио да Трећа Србија, иако нема велик утицај на тренутно вођење Града, у својим редовима има способне људе који својим радом доприносе побољшању квалитета живота наших суграђана.

mo gornja varos (2)

Срђан Завишин, покрајински посланик Треће Србије истакао да је ова месна заједница од великог значаја за наше суграђане, пре свега као образовно-спортски центар, јер се на територији месне заједнице Горња Варош налазе две средње школе (Економска и Пољопривредна), Основна школа “Иво Лола Рибар” са истуреним одељењем у Шикари, Градска хала “Мостонга”, излетиште “Шикара”, као и већи број новосаграђених спортских терена и дечијих игралишта.
Др Лазар Рачић, покрајински посланик Треће Србије, је рекао да морамо бити свесни великог јачања утицаја снага које су за нови европски договор у којем и Русија има веома важну улогу, и да због тога морамо да учврстимо позицију Србије као политичког коридора између Европе и Запада.
Дарко Поповић, председник Извршног одбора Треће Србије у Сомбору, је изразио велико задовољство због оснивања месног одбора Горња Варош, чиме се наставља успешан и систематичан рад на развоју политичке организације Трећа Србија у Сомбору.