Сомбор: Основан месни одбор Риђица

18.03.2015.

У уторак, 17.03.2015. године, основан је месни одбор Риђица политичке организације Треће Србије у Сомбору.
Једногласном подршком 41 чланa Скупштине, за председника месног одбора Риђица Треће Србије у Сомбору изабран је Лазар Видић, а за потпредседнике Бојан Калинић, Бисерка Маринковић и Саша Павић.

mesni odbor ridjica (1)

Лазар Видић, новоизабрани председник месног одбора Риђица Треће Србије у Сомбору, је изразио задовољство великим одзивом људи у Риђици на оснивање месног одбора, чиме је показано да становници овог села желе да се активно укључе у рад на пре свега економском, а онда и социјалном препороду Риђице.

Синиша Милић, председник Градског одбора Треће Србије Сомбор, је рекао да Трећа Србија пре свега води бригу о обичним људима. Преко 4.000 грађана Сомбора и села која чине територију Града Сомбора својим потписом подржало је предлог Закона о одлагању доспелих комуналних и других обавеза и прекиду поступка извршења. Оно на шта ће Трећа Србија посебно стављати акценат јесте помоћ културно уметничким друштвима, спортским клубовима, удружењима грађана, и свим оним формалним и неформалним групама које својим деловањем подстичу останак наших грађана у нашим селима и градовима.

Срђан Завишин, покрајински посланик Треће Србије, је рекао да је Трећа Србија странка која се залаже за очување пољопривредног земљишта у власништву наших домаћина, и да се различитим субвенцијама и кредитима, као и гарантованим ценама пољопривредних производа омогући развој и опстанак села и пољопривредних газдинстава.
Др Лазар Рачић, покрајински посланик Треће Србије, је као спољнополитички проиритет истакао вођење активне политике према земљама у окружењу, пре свега онима у којима живи српски народ.

Дарко Поповић, председник Извршног одбора Треће Србије у Сомбору, је нагласио да је оснивање месних одбора најважније у функционисању једне озбиљне странке, јер се кроз рад месних одбора сваки појединац може активно укључити у рад странке и процес доношење одлука.

SAMSUNG

Др Петар Бајић, члан Градског одбора Треће Србије у Сомбору, је указао на демографски проблем не само у Риђици, већ и у целој Србији. Проблем наталитета који се из године у годину само још више смањује, није условљен само економским аспектима, већ корен вуче из нарушених породичних вредности. Из тих разлога, потребно је подићи свест грађана о овом проблему и решењима за исти и то путем образовања, медија или јавних кампања које би утицале на пораст рађања у земљи.