Сомбор хоће алтернативу за Србију – Мирослава Паровића!

20.04.2015.

Величанствен скуп у препуној сали сомборског позоришта послао је поруку да Србија има новог лидера. То је Мирослав Паровић – први кандидат за председника Србије – једина алтернатива и власти и опозицији. Ово је први скуп у председничкој кампањи „Мирослав Паровић – Алтернатива за Србију“ на коме су стручни и образовани људи окупљени око Алтернативе за Србију срдачно подржали кандидатуру Мирослава Паровића на предстојећим председничким изборима.

sombor (41)

Сомбор је показао изузетну гостопримљивост и спремност да саслуша нове идеје и предлоге за њихов бољи живот у будућности које им је Паровић представио а поготово спремност да на изборима подрже једног младог и образованог човека који им доноси нову и бољу политику у свим пољима – освежење у односу на већ испуцале и неефикасне политике чије последице, нажалост, осећамо свуда око нас.

sombor (18) 7

Домаћин скупа Др Лазар Рачић поздравио је присутне госте и изразио је задовољство што неко тако млад као што је Мирослав Паровић улаже сво своје знање и енергију у српски бољитак.

„Неко би рекао да је недостатак искуства мана али ја тврдим супротно – недостатак искуства је предност јер ће Паровић стећи искуство када се позабави нашом земљом, нашим људима и када се сви заједно будемо борили за очување државности а енергија коју он има нам показује колико поверења можемо имати у његову борбу“, закључио је Рачић.

Ко мало зна мисли да све зна, онај који мало више зна од онога који мало зна зна да мало зна и зато се труди да сутра мало више зна него што је данас знао – Фукоова пословица којом је изалагање почео проф. Ненад Крстић. Напоменувши да је био студент генерације на Факултету техничких наука у Новом Саду и да је један од најобразованијих људи које зна, Крстић је рекао да је Паровић тај који свакодневно ради на себи и надограђује своје знање.

„Мирослав Паровић има визију и успео је да направи сјајну релацију са људима и са истока и са запада. Знам да може да буде главни чинилац промена и зато сам спреман да га подржим“, рекао је проф. Ненад Крстић.

sombor (18) 5

Представљајући председничког кандидата, Захарије Трнавчевић указао је да је велика предност Мирослава Паровића то што је из породице са села и што је наследио гене свог деде шпанског борца Благоја Паровића те једини може да препороди Србију у економском и привредном сектору.

„Када сам упознао Паровића видео сам будућност наше земље у сигурним рукама. Он је једини који након толико година може да понуди наду и решење српском народу за његове невоље. Нисам видео да је садашња Влада предложила нека решења а овај млад и честит човек је спреман да ради за добро Србије и знам да ће овај скуп у Сомбору бити преокрет за све“, завршио је излагање Трнавчевић.

„Дошло је време за промену генерација! Ја као левичар и аутономаш сам овде јер знам ће Мирослав Паровић бити председник свих грађана. Он је успео да сакупи левичаре и десничаре у један покрет – Алтернативу за Србију која га подржава. Биће право чудо да наш кандидат победи на изборима али Србију само чудо може да спаси и само они који верују у чуда су реалисти у Србији“, истакао је Миодраг Исаков.

Уз овације, пред публику је изашао и Боривој Рашуо, песник и политиколог, који је кроз низ анегдота указао на чињеницу да се на младе и жељне рада гледа са поруком „сачекај, рано ти је“ и да је Мирослав Паровић прави заокрет и у том погледу. Како је истакао Рашуо „ја први пут подржавам млађег од себе уверен у његов успех и победу“. Рашуо је уз рецитацију своје песме „Отаџбина“ истакао и све предност Мирослава Паровића на „постојећу“ конкуренцију и позвао актуелног председника да поднесе оставку јер се „више Србија бави њиме, него он Србијом“, а да Алтернатива има човека који ће почети да решава проблеме и да је најбољи међу нама Мирослав Паровић.

Присутнима се на крају обратио и председнички кандидат Мирослав Паровић који је истакао да сама чињеница да њега не предлаже странка на чијем је челу већ група озибљних људи од кредибилитета говори о томе да је способан да окупи тим и да Србијом неће управљати сам. Он је нагласио да му је драго што је кампању отпочео овако рано јер жели да обиђе целу Србију, од Хоргоша до Драгаша, и да се са народом договори око тога шта ће сложно и заједно радити у општем интересу.

_MG_7507

„Србији не треба ни ова власт ни ова опозиција већ алтернатива – нова генерација чији сам предводник а која ће Србију довести у позицију политичког коридора преко кога ће сарађивати и који ће повезивати исток и запад. Мој добар резултат на изборима је иницијална каписла за промене и уверен сам да ћу уз подршку грађана и поверење које ће ми указати бити мој мотив да те промене и остварим. Ово је битка између оних који су крали, отимали, издавали земљу, рушили, правили пљачкашке приватизације, осиромашили овај народ и НАС који смо остали у Србији да учимо и стварамо, а сад  имамо идеју, имамо визију, имамо тим за победу и план за развој Србије – до победе. Ја желим да са Србијом сарађујем, а не да Србији наређујем  ЖИВЕЛА СРБИЈА!“, закључио је Мирослав Паровић.