САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Спречен физички напад на председника Треће Србије

11.12.2014.

Данас, у четвртак 11.12.2014. године, непосредно пре укључења уживо у Дневник телевизије Б92, извршен је покушај напада на председника Треће Србије Мирослава Паровића. У тренутку када се на улици у центру Новог Сада господин Паровић спремао за укључење у дуел са Срђом Поповићем, отпорашем и оснивачем CANVAS-а, такозваног центра за ненасилне друштвене промене, две непознате особе мушког пола прво су га вербално напале, а затим покушали да испровоцирају физички сукоб. Догађају су присуствовали новинари и камере телевизије, тако да претпостављамо да постоје и снимци овог напада.

miroslav parovic 2015 kampanja (2)

Да напоменемо, српска јавност је у уторак упозорена од стране Мирослава Паровића и Треће Србије да се у Србији спрема сценарио који би требао да направи озбиљну безбедносну дестабилизацију земље, а као главни човек у овом сценарију наводи се Срђа Поповић, директор CANVAS-а, познат по учешћу у рушењу држава широм света, па и у Србији 5.октобра.

miroslav parovic srdja popovic

Ово је била прилика за сучељавање мишљења у директном телевизијском укључењу које су покушали да осујете непозната лица уз вербални напад и покушај физичког. На срећу, инцидент се завршио без већих последица, а господин Паровић је још једном недвосмислено потврдио и изнео чињенице о плану за државни удар и немире који би требало да крену из Новог Сада и испред зграде НИС-а.