Саопштење за јавност: Трећа Србија учествује у хуманитарној акцији а не у ратним дејствима

23.02.2015.

Поводом информације коју су објавила поједина средства јавног информисања, о томе како политичка странка Трећа Србија учествује у ратним дејствима која се воде у области  Новорусије и другим местима на којима режим Петра Порошенка упорно изазива нестабилност, дужни смо да саопштимо следеће:

Политичка странка Трећа Србија је пре више од 20 дана, позвала све грађане и компаније у Републици Србији да се прикључе акцији прикупљања хуманитарне помоћи народу који страда у Новорусији.

Из самог позива и наслова акције јасно је да се ради о хуманитарној помоћи, а не о учешћу на било који начин у ратним дејствима.

Поново напомињемо да борба која се данас води у Новорусији представља чин борбе против ревизије историје, јер смо сви сведоци да у Хрватској током 90-их година и данас на истоку Украјине, неометано могу да делују паравојне формације са нацистичким обележјима, као и да сви морамо радити на томе да судбина Новорусије и народа који тамо живи не буде иста као судбина Републике Српске Крајине и Срба који су тамо живели.

Трећа Србија још једном истиче и подвлачи да се ради о хуманитарном ангажману, а не о ратном учешћу, и поново позивамо све грађане али и све друге организације да се придруже овој акцији јер се у случају помоћи пострадалом братском народу не ради о дневној политици већ о потреби да будемо солидарни са онима којима је данас тешко.

novorusija4