Путин и Ципрас телефоном о Турском току

05.06.2015.

Председник Русије и премијер Грчке размотирили су практичне кораке за спровођење споразума постигнутих током недавне радне посете Ципраса Русији.

Alexis_Tsipras_die_16_Ianuarii_2012 Vladimir_Putin_-_2006

МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин и премијер Грчке Алексис Ципрас размотирили су у данашњем телефонском разговору практичне кораке за спровођење споразума постигнутих током недавне радне посете Ципраса Русији, а посебно планирану изградњу инфраструктуре за транспорт гаса на територији Турске и Грчке.

Како је саопштила прес служба Кремља, два лидера су се сложила да се састану на Петербуршком међународном економском форуму од 18. до 20. јуна, пренео је Тас

У прес служби грчке владе је потрврђено да су Ципрас и Путин разговарали о сарадњи две земље у области енергетике и могућност учешћа Атине у банци БРИКС.

Разговор је прошао у веома доброј атмосфери, нагласили су у влади.

Лидери Русије и Грчке у последње време су појачали контакте, а једна од главних тема разговора је пројекат Турски ток којим би руски гас требало да стиже до границе Грчке.

Та тема је била предмет телефонског разговора Путина и Ципраса 7. маја. Пре тога, два лидера су разговарала у Москви, подсећа Тас.