Први канал државне телевизије Русије о изазивању државног удара у Србији (ВИДЕО)

15.12.2014.

Ко се и зашто упорно меша у настојање ЕУ да се на југу Србије не отвори српско-руски хуманитарни центар? Коме и зашто смета пројекат “Јужни ток”? Зашто и ко жели дестабилизацију Србије и њено удаљавање од Русије?

Први канал државне телевизије Русије о скупу Треће Србије поводом захтева надлежним органима Србије за државе Србије и њеног поретка

Први канал државне телевизије Русије о скупу Треће Србије поводом захтева надлежним органима Србије за државе Србије и њеног поретка

– Сматрамо веома опасном изјаву упућену од стране ЕУ о могућој новој кризи на Балкану. И у том смислу, сматрамо изузетно опасним даље ширење коришћења технологије “обојених револуција” које су већ биле коришћене у Украјини, као и њихову примену у земљи, која традиционално има веома пријатељске односе са Русијом – изјавио је за Први канал државне телевизије Русије заменик председника Државне Думе Руске Федерације Сергеј Железњак повезујући ситуацију у Украјини са оном која се припрема Србији.

Сергеј Железњак

Сергеј Железњак, заменик председника Државне Думе Руске Федерације

За емисију “Специјалне новости” Првог канала државне телевизије Русије коју преносимо уз превод на српски, председник Треће Србије Мирослав Паровић истакао је да наручене отворене антируске акције које се у последње време спроводе у Србији треба посматрати управо кроз призму жеља одређених фактора да се немири који би потекли из Војводине нападом на руске држављане и њихову имовину пренесу на остатак Србије, а под наводним и лажним антагонизмом (проруски) југ – (проевропски) север, баш као што је у Украјини искоришћен сукоб исток – запад о чему је Трећа Србија благовремено прва пренела своја сазнања и упозорила домаћу, али и међународну јавност.

Мирослав Паровић

Мирослав Паровић, председник Треће Србије за Први канал руске државне телевизије

Како Паровић истиче коначни циљ таквог деловања је “да се антируским снагама да повода да се од власти затражи прекид енергетског споразума са Москвом и прикључивање санкцијама против Русије.”

Извор: Први канал државне телевизије Русије