ПОЗИВ НА ЛИНЧ ФУНКЦИОНЕРА ТРЕЋЕ СРБИЈЕ!

11.03.2015.

Јуче се у центру Новог Сада, испред зграде Културног центра догодио несвакидашњи инцидент у коме је група маскираних људи вршила како су сами рекли „деконтаминацију Културног центра Новог Сада“. У лецима које су при томе делили између осталог пише да је задатак те групе маскираних људи да уништи „вирус Треће Србије“, јер је по њиховом мишљењу опасан.

Ми из Треће Србије постављамо питање српској јавности и надлежним државним органима да ли се овде ради о позиву на линч функционера наше странке?! Такође, питамо се колико неко треба да буде експлицитан у позиву на насиље, па да се деси реакција да се то насиље спречи?!

slika napad

Иако је цела ова акција је увијена у обланду наводне борбе за људска права и организована од стране Иницијативе младих за људска права, ми никако не можемо да се отмемо утиску да иза целе приче стоје терористичке организације попут КАНВАСА чије смо планове за дестабилизацију Србије јавно демаскирали чиме смо постали мете.

11068774_10205487812253262_1389613543_n

Наше сумње постају веће имајући у виду да су се активисти Иницијативе младих за људска права недавно срели и са Аљбином Куртијем, вођом организације „Самоопредељење“ која је позната по низу насилних демонстрација које су организовали на Косову и Метохији. Изгледа да је Аљбин Курти био добар учитељ и да је активистима Иницијативе младих за људска права пренео „знања“ о томе како се на КиМ штите прва Срба, па су овим брже боље навукли маске и кренули у „уништење вируса Треће Србије“.

На крају, нама преостаје само да пред надлежним државним органима тражимо заштиту за људе који су у Трећој Србији, али и да непрестано указујемо и демаскирамо рад КАНВАСА и са њима повезаних организација, јер једино на тај начин можемо да Србију заштитимо од новог таласа уличних немира и опште дестабилизације.

Трећа Србија

фото: oradio.rs