ПОМОЋ ЈЕДАНАЕСТОЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ: Никад нисмо видели оволико хране!

14.04.2015.

Весна, Горан и њихово деветоро деце од „Достојанства“, фондације Треће Србије, добили намирнице, белу технику, компјутер, као и спортску опрему.

goran-golubovic-vesna-milenovic-devetoro-dece-selo-popovac-paracin-vaskrs-1428708140-638379

– Моја деца ће на Ускрс добити више од једног обојеног јајета. Сад ће и она моћи да, као и остали, изађу на улицу и ломе их у радост и до миле воље.

Овако с радошћу говори Весна Миленовић (41), мајка деветоро гладних ђака из села Поповац код Параћина о којима је Курир раније писао – а уочи највећег хришћанског празника решио и да их обрадује бројним поклонима, у друштву чланова политичке партије Трећа Србија.

goran-golubovic-vesna-milenovic-devetoro-dece-selo-popovac-paracin-vaskrs-1428708124-638383

Глава породице Горан Голубовић (45) и деца Тијана (18), Маријана (17), Милош (16), Никола (15), Кристијан (14), Александар (13), Немања (11), Лука (11) и Матеја (9) у неверици гледају белу технику, спортску опрему, компјутер, слаткише, кућну хемију и мноштво намирница коју им „Достојанство“, фондација Треће Србије, уноси у дом.

– Не знам шта да вам кажем! Никад нисмо имали оволико хране до сада. О маркираној обући и одећи да и не говорим. Могли смо да им приуштимо само ону од 600 динара, а ни то им нисмо куповали одједном, него кад успемо да одвојимо – објашњава видно намучена домаћица Весна, чији супруг Горан ради у „Градској чистоћи“ за осам хиљада динара месечно.

goran-golubovic-vesna-milenovic-devetoro-dece-selo-popovac-paracin-vaskrs-1428708130-638381

Како каже, поред тога добијају 27.500 динара социјалне помоћи и дечјег додатка. Међутим, то није довољно ни за храну кад се зна да је једној од најбројнијих породица у Србији за један оброк потребно пет килограма кромпира и килограм пасуља, а где су ту гардероба, комуналије, превоз деци до школе…

Док се школарци радују ускршњим поклонима, лидер Треће Србије Мирослав Паровић наглашава зашто је ова једанаесточлана породица важна.

– Велики проблем Србије је то што се рађа веома мало деце. Имамо поразну статистику. Зато Голубовићи с деветоро лепе, здраве, фино васпитане и вредне деце, која помажу родитељима, привређују и школују се, представљају пример породице којој заиста треба помоћи да стане на ноге и живи достојанствено – рекао је Паровић и нагласио да ће покушати да им помогне у решавању стамбеног питања и стручног усавршавања, како би свако од њих живео од свог рада.

goran-golubovic-vesna-milenovic-devetoro-dece-selo-popovac-paracin-vaskrs-1428708124-638377

Извор: Курир

фото: Курир