Похвала за српске полицајце!

13.03.2015.

Трећа Србија овим саопштењем жели јавно да похвали полицајце који су учествовали у спашавању двогодишње девојчице која је данас била мета отмичара. Поред похвале, ми као странка изражавамо захвалност српским полицајцима који су данас правовременом реакцијом и професионалним односом према свом послу показали да без обзира на све проблеме имамо људе који су спремни да нас штите.

Badge_of_Serbian_Ministry_of_InteriorНаши полицајци кроз специјални тим формиран за ову акцију успели су да спрече отмичаре да спроведу своју акцију и у року од два сата дете је враћено родитељима. Сведоци смо честих појава отмица, а све више мете су деца. У овом случају, према првим извештајима, отмичари су раније направили план за отмицу детета. Морамо радити на спечавању оваквих појава и апелујемо на родитеље да поведу рачуна о окружењу у којем им се деца крећу и с ким имају контакт.

Желимо да Србија постане безбедна земља, земља у којој се људи осећају сигурно на улици, на спортским приредбама и, пре свега – у својим двориштима и домовима. Државу у којој сте сигурни да је школско двориште у коме се игра ваше дете безбедно. Морамо сви заједно да радимо за остварење ових циљева.