Пазите се пиротехнике

28.12.2014.

У заједничкој активности политичке организације Трећа Србија и организације Српски сабор Заветници данас је у Новом Саду, Београду, Суботици, Сомбору, Бачкој Паланци, Беочину, Бечеју, Темерину, Сремској Митровици, Старој Пазови, Шабцу, Крагујевцу, Пријепољу, Србобрану и у другим градовима и општинама у Србији указано на низ опасности при употреби пиротехничких средстава, посебно око божићних и новогодишњих празника.

leci petarde (3)

Нови Сад

Основни циљ акције био је да се укаже грађанима на огроман број нелегалних и небезбедних продаја пиротехничких средстава у нашој земљи. Путем разговора са грађанима и поделе упутстава за употребу на једноставан начин учињено је много.

Сремска Митровица

Сремска Митровица

Шабац

Шабац

Организатори свесни чињенице да на продају тренутно могу само да укажу, у акцији су додали и летке са саветима за употребу пиротехничких средстава.

Крагујевац

Крагујевац

Свакако истиче се да су циљна група акције пре свега деца, тако да су Трећа Србија и Заветници упозорили родитеље на овај начин да су деца највеће жртве овог несређеног тржишта продаје и неискуства приликом употребе пиротехничких средстава.

Београд

temerin petarde (3)

Темерин

У свом саопштењу организатори позивају све грађана да се лично укључе у решавање овог проблема и да својим, пре свега личним примером одговорности и избегавања употребе пиротехничких средстава буду узор за децу и младе.

backa palanka petarde (2)

Бачка Паланка

Бечеј

Бечеј

Наводи се такође и став да би све политичке странке и невладине организације требало, без обзира на своју делатност, да укажу на овај проблем. У саопштењу се још каже: „Само савестан и одговоран грађанин може да доприноси свом личном напретку и развоју друштва. Будимо узор младима, а опомена несавеснима да је пиротехника само симбол хаоса у којем живимо. Једино заједно можемо решавати проблеме.

Суботица

Суботица