ПАРОВИЋ: ТУЖЕ НАС АГЕНТИ СТРАНОГ УТИЦАЈА

01.07.2015.

Од стране ПУ Нови Сад сам позван да у току ове недеље дам исказ по кривичној пријави коју је НВО КАНВАС поднела против Мироја Јовановића, потпредседника Треће Србије и мене као председника.

miroslav parovic 2015 kampanja (4)

Мирослав Паровић, Председник

У пријави се теретимо да смо узнемиравали јавност и ширили панику тако што смо на конференцији за медије 11.12.2014. изнели сазнања да КАНВАС и Срђа Поповић учествују у припремама политичке дестабилизације Србије, али и читавог региона, тј. оних држава које се налазе на траси европског коридора 10. Такође, на поменутој конференцији и касније на разним медијским наступима сам указивао да је КАНВАС званично стављен на листу терористичких организација у Уједињеним Арапским Емиратима, као и то да су Срђа Поповић и екипа активно радили на подизању револуција у Србији, Грузији, Украјини, Египту и многим другим државама широм света.

Као савесни грађани, потпредседник Јовановић и ја смо се одазвали на позив полиције, и дали своје изјаве на одређене околности, са предлогом да се смехотресне пријаве С. Поповића одбаце као потпуно неосноване.

Понављам да стојим иза свих изјава које сам на ту тему до сада дао и лично сам веома задовољан због тога што сам тужен од стране КАНВАС-а јер ћу коначно имати прилике да пред надлежним државним органима отворим питање спаљивања скупштине 5.10.2000., питање кризних штабова који су били увертира у пљачкашку приватизацију током двехиљадитих. Отворићу и питање улоге многих још увек активних политичара у свим тим дешавањима, јер сматрам да неко коначно мора да одговара за сва зла која су овом народу нанесена у току двехиљадитих.

Такође, имаћу прилику да питам надлежне државне органе да ми изнесу доказе који оповргавају моје тврдње да се региону спрема општа дестабилизација, посебно имајући у виду тероростичке нападе у Зворнику и Куманову, као и политичке демонстрације које се дешавају у Македнији, а које јако подсећају на све оне обојене револуције које је Срђа Поповић преко КАНВАСА организовао.

Наравно, за сведоке ћу звати не само људе из Србије него и надлежне из УАЕ, Русије, Украјине, Грузије, Македодније и других држава у којима су се дешавале обојене револуције. Верујем да ће и бројни стручњаци за безбедносна питања као што су Мирослав Лазански, Марко Ницовић и многи други имати шта да кажу о деловању ових и сличних група у Србији и региону.

Као политичар који воли своју државу ја сам нажалост свестан свих недостатака и проблема које наше институције имају. Посебно су велики проблеми у сегменту државне безбедности зато што се институције које се тим питањем баве сатанизују већ годинама уназад и врло се ситематски уништавају. Нама се дешава да нам дрон са заставом велике Албаније прелети стадион са преко 30.000 људи, а не смем ни да помислим шта би било да је уместо заставе био експлозив, стим да и сама застава те терористичке творевине има већу убојиту моћ од десетина килограма експлозива.

Због свега тога сам свестан да само шира јавност може да помогне у очувању мира и стабилности Србије и у спречавању разних мешетара да нам још једном понове спаљивање скупштине и других институција. И баш због тога овако јавно иступам у нади да ће моје иступање помоћи очувању стабилности и суверенитета Србије.

Саопштење за јавност

Мирослав Паровић, Председник