Мирослав Паровић нови председник Треће Србије

22.03.2014.

У складу са основним принципом нових људи, меритократијом, без које нема ни смене генерација, Трећа Србија је на данашњој скупштини добила нове чланове Председништва и Главног одбора. Именовани су они који су се истакли радом и резултатима током предизборне кампање и оснивања преко 100 нових одбора.

Miroslav Parovic, kampanja 2015., fotos za postavljanje u vesti 2

Александар Протић је поднео неопозиву оставку на место председника, а за новог председника је на Протићев предлог изабран Мирослав Паровић.

”Имамо добру партију и добру идеју, али сматрам да треба да је предводи неко ко неће на својим леђима имати терет лошег резултата”, рекао је Протић, и додао да ће се и даље бавити Трећом Србијом тамо где може да пружи највећи допринос.

Мирослав Паровић је био заменик председника а данашњим избором је са 29 година постао најмлађи политички лидер у Србији. Долази из породице пољопривредника, завршио је ФТН у Новом Саду као један од најбољих студената и стручњак је за области електроенергетике, обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности.

”Наша борба је тек почела”, рекао је Паровић, и изразио жаљење што место председника напушта Александар Протић, без кога Треће Србије не би ни било.

Александар Протић

Александар Протић