ПАРОВИЋ: НАРОДНО ЈЕДИНСТВО ЈЕ КЉУЧНО У ОДБРАНИ СРБИЈЕ ОД ТЕРОРИЗМА!

09.05.2015.

У предходних десетак дана се на свега неколико километара од границе са Србијом десило неколико терористичких аката који јасно указују да се спрема озбиљна безбедносна криза на Балкану. Исламски терористи су у Звронику убили једног српског полицајца, албански терористи су у Куманову убили три, а ранили још 15 македноских полицајаца. Не треба бити велики стручњак за питања безбедности да би се закључило да је Србија највероватнија следећа мета директних терористичких аката. Такође, не сме се пренабрегнути ни чињеница да и у Зворнику и у Куманову живи велики број наших сународника, тако да и та чињеница иде у прилог томе да се слободно може закључити да је Србија као матична држава српског народа већ нападнута од стране исламских и албанских терориста.

Miroslav Parovic, kampanja 2015., fotos za postavljanje u vesti 2

Треба истаћи и чињеницу да је нападом албанских терориста у Куманову пресечен транзит који преко Србије иде ка Грчкој, јер је затворен аутопут код овог града. Затварање пута доноси директне економске штете за Србију, али много више, инциденти на траси европског коридора 10 смањују могућност да овај коридор постане један од најважнијих транзитних праваца којим ће се луке у Грчкој повезати са остатком Европе. Такође, овај правац је уједно највероватнији и најлогичнији правац којим ће се водити гасовод од Босфора до Средње Европе (тзв. Турски ток), што отвара сумње да су најновији терористички акти у Македонији управо и усмерени у правцу рушења овог пројекта.

Због свега овога, сматрам да је неопходно да у најкраћем могућем року државни врх Србије позове на разговор све релевантне политичке и друштвене организације у нашој земљи са циљем формирања консензуса о превазилажењу безбедносних изазова у којима се Србија нашла. Само најшири друштвени и политички договор ће нам омогућити да у овом тешком времену нађемо најбоље решење и избегнемо судбину коју смо доживели у току ратова у двадесетом веку. Ми више немамо луксуз погрешне процене нити погрешних одлука.

Мирослав Паровић,

председнички кандидат Алернативе за Србију

председник Треће Србије