Паровић фалсификатор: клонирао чланство да би украо партију

08.09.2015.

Мирослав Паровић починио је низ кривичних дела током регистрације политичке странке „Трећа Србија – Богата Србија“ због чега ће против њега бити поднето више кривичних пријава. Паровић је у договору са Захаријем Трнавчевићем пререгистровао Трнавчевићеву партију Богата Србија и преименовао је у „Трећа Србија – Богата Србија“ али се током тог поступка користио фалсификатима и злоупотребама.

Мирослав Паровић и Мироје Јовановић

Мирослав Паровић и Мироје Јовановић

Паровић је, без икакве предходне консултације, целокупно чланство удружења грађана „Трећа Србија“ уписао у чланство новоформиране политичке партије. Тако су се у Паровићевој мутант партији нашли и људи који никад нису потписали приступницу те странке.

Посебно је скандалозно да је Паровић клонирао (копирао) читав сајт удружења грађана Трећа Србија и поставио га на интернет сајт новоформиране странке „Трећа Србија-Богата Србија“ на домену www.trecasrbija-bs.rs па су се тако сви чланови удружења нашли као чланови и функционери партије чију приступницу нису потписали. „Трећа Србија – БС“ је према регистру партија и званични скраћени назив Паровићеве партије.

Недвосмислено је дошло до неовлашћеног прикупљања и употребе личних података који су противзаконито употребљени. Како се ради о тешким преступима и повредама закона, захтевамо од надлежних државних органа да што хитније покрену поступак.

Напомињемо да Трећа Србија-Богата Србија злоупотребљава име и лого Треће Србије као удружења грађана, а Мирослав Паровић лажним представљањем лица и неовлашћеним коришћењем података о личности наставља да доводи у заблуду јавност. Посебно забрињава што таква особа обавља високе јавне функције у Новом Саду.

New Doc

Пријава 1

Пријава 2

Пријава 2