Пајтић се поново игра са државом

21.05.2015.

Трећа Србија указује на чињеницу да режим Бојана Пајтића поново покушава да личне интересе олигархије чији је лидер стави изнад државних интереса Србије, и изнад интереса свих грађана који живе северно од Саве и Дунава.

Експеримент са покушајем увођења паралелне академије наука и уметности је прошли пут неславно завршио, јер је Уставни суд својом одлуком ИУо број 427/2003 од 26. децембра 2013. године (објава у “Сл. гласнику РС”, бр. 61/2014 од 11. јуна 2014. године) јасно утврдио да Покрајинска скупштинска одлука о Војвођанској академији наука и уметности (“Службени лист АПВ”, бр. 15/03 и 18/09) није у сагласности са Уставом и законом.”

Правничко незнање Пајтићевих бирократа је прескочило нову лествицу неписмености и овога пута се ради о покушају да се позивом на Закон о јавним службама (по којем се оснивају између осталог и установе културе) свесно заобиђе одлука Уставног суда, и формира установа чије је постојање већ једном утврђено као неуставно и незаконито.

Стога Трећа Србија ПОДСЕЋА покрајинску олигархију на цитат из горе наведене Одлуке Уставног суда где се јасно каже :

“Уставни суд је такође констатовао да се академија наука и уметности не може сматрати установом културе у смислу Закона о култури, нити уопште установом у смислу Закона о јавним службама, чије оснивање је дозвољено аутономној покрајини, под условима прописаним законом.”

ПОДСЕЋАМО НОВОБОЉШЕВИКЕ ИЗ ПАЈТИЋЕВОГ ОКРУЖЕЊА на то да је Српска академија наука и уметности основана 19. новембра 1841. године, 15 године пре тога је основана „кошница српске културе“ Матица српска, и ове две институције су биле и остале носилац народне мисли и стваралаштва, заједно са Црквом и раније основаним школама и установама.

Историја Срба и других народа на подручју данашње АПВ НЕ ПОЧИЊЕ ВОЈНОМ УПРАВОМ БАКАРИЋЕВОГ И КРАЈАЧИЋЕВОГ ПОСЛУШНИКА ИВЕ РУКАВИНЕ, како то ДС олигархија жели да прикаже.

Указујемо целокупној јавности  ДА ЈЕ ПАЈТИЋЕВ РЕЖИМ свесно ушао у поновну обману грађана и државе те да је његов стратешки циљ да кроз непоштовање одлука Уставног суда покуша да створи свој паралелни систем, и тиме дестабилизује прилике у Р. Србији и региону.

Инфо служба Треће Србије

Прилог: Одлука Уставног суда ИУо број 427/2003 од 26. децембра 2013. године (обајављена у “Сл. гласнику РС”, бр. 61/2014 од 11. јуна 2014. године)

ts nebo