Одбори Пиротског округа захтевају спречавање самовоље у Трећој Србији

15.07.2015.

Као координатор Пиротског округа Треће Србије, у који спадају општине Пирот, Бабушница, Бела Паланка и Димитровград сматрам да ми је дужност да јавно изнесем ставове чланова Треће Србије поводом актуелних дешавања у странци, након седнице Председништва која је одржана 6. јуна ове године.

ts nebo zastave

Чланови Треће Србије са територије Пиротског округа су упознати са дешавањима у странци и са одлукама које је председник странке Мирослав Паровић упутио чланству и медијима.

Морам рећи да се чланови ТС из Округа, не слажу са начином на који Мирослав Паровић доноси одлуке, јер то чини без консултација са чланством и мимо страначких органа.

Проблеми се решавају кроз органе странке који су легално и легитимно изабрани и који раде у складу са страначким актима, које је Мирослав Паровић прекршио.

Разговор кроз страначке органе подржавамо, али не подржавамо самоиницијативо „искључење“ Генералног секретара Александра Ђурђева и чланове Председништва Горана Миленковића и Сунчице Марковић, троје људи који достојно представљају странку у Скупштини Града Новог Сада. Њих смо такође изабрали ми, чланови Треће Србије, а не Мирослав Паровић и нећемо дозволити да Мирослав Паровић брише људе ванстатутарним одлукама.

Нећемо дозволити да Мирослав Паровић злоупотребљава документа Треће Србије, како би направио раскол у странци, све док на крају не избрише и саму странку. Нећемо то дозволити, јер смо ову странку правили сви ми, а не Мирослав Паровић.

И на крају, не дозвољавамо забрану изјашњавања и слободу говора од стране Мирослава Паровића, јер тиме неће ућуткати одборе Треће Србије који су даноноћно радили на изградњи и очувању страначке инфраструктуре, док је Мирослав Паровић, у исто време рушио све што је изграђено.

Председниче Треће Србије, чланови Треће Србије са територије Пиротског округа вас позивају да поштујете чланство без кога не бисте били председник странке и прихватите наш предлог да сазовете седницу Председништва како бисмо решили проблем.

Мирослав Младеновић, координатор Пиротског округа Треће Србије