Очување породице мора бити наш приоритет

27.04.2015.

У суботу 25. априла у Културном центру Новог Сада одржана је трибина „Чија су наша деца“ на којој се говорило о Породичном и Грађанском законику односно о томе на који начин ће предлози промена ових закона и последице тога утицати не само на нашу децу већ на све грађане Србије.


IMG_1533

Трибину је отворио заменик председника Треће Србије Андреј Фајгељ који је нагласио да породица није једини темељ друштва који је угрожен променама закона.

„Ми ћемо бити присиљени да живимо под овим променама које народ није изгласао већ су му наметнуте. Зато се поставља питање какав демократски легитимитет имају ове промене и како је могуће да једна безначајна интересна група може да наметне своје радикално либералне идеје читавом народу а да га уопште не пита. Ако желимо да Срба више не буде онда су ове промене пут до тога, а ако желимо да нас буде све више онда би овим променама требало да станемо на пут“, рекао је Фајгељ.

Тема измене породичног законодавства које су директно усмерене против породице је веома битна за нас из Треће Србије јер очување традиционалних породичних вредности представљају темељ наше политике и примарни путоказ који нас води у борби против државе која се труди да их наруши. Велики број друштвених и државних проблема са којима се Србија суочава долази од чињенице да је читав систем усмерен против породице. Традиционална породица, која је некада била оквир за изградњу здраве личности, а тиме и друштва – разорена је. Пропагирање неморалних и развратних вредности кроз медијске садржаје још више шкоде здравој породичној заједници, поготово што успевају да промене и само схватање концепта породице код омладине чиме мењају друштвену свест и нарушавају будућност наше државе.

Морамо се заједничким снагама борити против беле куге и трудити да обновимо статус традиционалне породице, како кроз обучавање младих људи на којима почива наша будућност тако и кроз подстицање младиих брачних парова, различитим субвенцијама, на проширење породице. Породица јесте и мора да буде темељ моралног, вредносног и економског живота у Србији, јер деца кроз породичне вредности стичу свест о солидарности, љубави, толеранцији и очувању правих моралних норми.