Обележен Дан сећања на погинуле у НАТО бомбардовању

25.03.2015.

Делегација Града Новог Сада положила је данас у касарни “Југовићево” венац на спомен обележје погинулима у НАТО бомбардовању 1999. године. Делегацију Града су чинили заменик председника Скупштине Града Новог Сада Мирослав Илић, као и чланови Градског већа, Вања Вученовић, Дејан Мандић и Владимир Стојковић, а у оквиру комеморативног скупа одата је и почаст погинулим припадницима гарнизона Нови Сад у НАТО бомбардовању.

godisnjica nato bombardovanja, miroslav ilic

– Веома је битно да и као институције система и као појединци осетимо потребу изражавања поштовања према жртвама НАТО бомбардовања. Нажалост, са сетом можемо да приметимо да је то један од бројних трагичних догађаја у последњих сто година које је српски народ изнео на својим плећима. Морамо да очувамо сећање не само на жртве НАТО бомбардовања већ и на све српске жртве које су се десиле током страдања деведесетих година прошлог века, а нарочито 1999. године – казао је Илић.

godisnjica nato bombardovanja, miroslav ilic 2

Поред предстваника Града Новог Сада и Аутономне покрајине Војводине, венце на спомен обележје положиле су и делегације гарнизона Нови Сад, ОРВС Града Новог Сада, СУБНОР Нови Сад и породица погинулих припадника Војске Србије.

Извор: Скупштина Града Новог Сада