Новосадски полумаратон у недељу

25.03.2015.

Новосадски полумаратон, 22. по реду, одржаће се у недељу, 29. марта, а старт главне полумаратонске трке заказан је за 11 часова на Тргу слободе. Како је на данашњој седници Организационог одбора 22. Новосадског полумаратона навео заменик председника Скупштине Града Новог Сада Мирослав Илић, до сада се за учешће на Новосадском полумаратону пријавило око 800 такмичара, из земље и иностранства.

novosadski polumaraton sastanak miroslav ilic

– Традиционално, у Новом Саду се сваке године одржавају две велике трке, полумаратон и маратон. У недељу се одржава 22. Новосадски полумаратон и ми смо обавили све припремне активности за његово организовање. Ове године имамо веома велик одзив такмичара, а до сада се пријавило око 800 тркача – казао је Илић.

Он је додао да полумаратонска трка није само трка за професионалце, већ и за рекреативце, јер они чине покретачку снагу манифестације.

Позивам Новосађане да у што већем броју дођу у недељу и учествују на Новосадском полумаратону – поручио је Илић.

Он се захвалио градским јавним предузећима и установама што су допринела да се и ове године организује Новосадски полумаратон.

Поред главне трке од 21 километар, у недељу се одржавају и пропратне трке, штафетни полумаратон и трка задовољства од 10,548 километара и 4,58 километара.

Извор: Скупштина Града Новог Сада