Нови европски лидери у Београду граде Нову Европу

24.04.2015.

Конференција „Нови лидери Нове Европе“, која је одржана у Београду окупила је нову генерацију политичких лидера из Француске, Немачке, Русије и Србије. Трећа Србија је као домаћин угостила представнике Младе гарде из Русије, УМП – Народне деснице из Француске и Алтернативе за Немачку из Немачке.

konf_nova_evropa

Председник Треће Србије Мирослав Паровић нагласио је да је значај ове конференције у томе што су се на једном месту – у Београду окупили представници нове генерације европске политичке сцене који, за разлику од осталих, имају заједнички интерес и циљ а то је постизање новог европског договора.

Ми смо сви заједно спремни да, зарад општег интереса, стварамо нове европске државне политике, за разлику од старих и проверено неуспешних политика уморних и исцрпљених политичара окованих у ланцима Хладног рата, америчког утицаја и наметања свакаквих услова од стране Европске Уније. Ово је веома важно за наше народе јер желимо да створимо нови поредак и вратимо суверенитет нашим државама што ће довести до стварања Нове Европе која се заснива на независности, сигурности и безбедности европских народа“, рекао је Паровић.

Захваљујући се на гостопримству, један од председника Младе Гарде из Русије Александар Николајевич Галкин рекао је да су искуства и мишљења изнета на конференцији драгоцена и да ће дати велики допринос у процесу долажења нових генерација на власт које ће изградити културну и пријатељску политику према свим народима у Европи.

„Русија се никад није ограђивала од Европе. Напротив, спремни смо да сарађујемо у свим сферама, а поготово у економској и политичкој сфери у којима имамо чврсте везе које не смемо да нарушимо. Морамо одржавати и унапредити наше добре односе а нови европски договор је први и значајни корак ка томе“, истакао је Владислав Артјомов из Младе Гарде.

Маркус Фронхајмер из Алтернативе за Немачку упозорио је да санкције које су уведене Русији озбиљно нарушавају европску привреду и да Европска Унија нагони народе на заступају само своје националне интересе што може да подгреје и поврати старе конфликте.

Између источне и западне Европе војни потенцијали се усмеравају једни против других уместо да раде заједно. Зато смо ми данас окупљени овде са циљем да поставимо темељ пријатељских разговора који ће довести до споразума и сарадње младих политичких лидера у Европи“, закључио је Фронхајмер.

Европа од Бреста до Владивостока – Европа 21. века“, рекао је Пјер Жантије, председник омладине Народне деснице, истичући да је концепт Нове Европе – заснован на слободи, народима и суверенитету држава – стари пројекат који никад није остварен а потиче још од чувеног Де Гола.

„Сведоци смо времена у којем доминира Европа Брисела, Европа технократије и Европа банкара. Ми морамо да се боримо за Европу која се заснива на нацијама и која је слободна и независна од америчког утицаја. У супротном ми немамо европску Европу. Уверен сам да ћемо заједничким напорима успети да креирамо нови европски договор који ће обезбедити сигурну будућност наших држава и наших будућих генерација“, рекао је Жантије.

novi_lideri_nove_evrope

Завршну реч имао је председнички кандидат Мирослав Паровић који је изразио задовољство што нови лидери у Београду покушавају да направе прве и значајне кораке ка сарадњи и помирењу на европском тлу.

„Србија је на граници између Истока и Запада и данас све више постаје важан коридор политичке комуникације. На нашој територији се преламају интереси великих сила и ми врло добро знамо шта значи ратовати, бити под санкцијама и борити се против радикалног ислама. Стога морамо искористити те нове ветрове који су почели да дувају јер ако то не урадимо многи важни догађаји ће проћи поред нас и уместо да будемо победници постаћемо губитници. Уверен сам да сви ми који смо се окупили данас овде представљамо нови нараштај са новим идејама и политикама, значајне не само за наше државе него и на глобалном нивоу, који ће као једини глас разума постати вође процеса договора, помирења и сарадње а не ратовања, убијања и осталих лоших ствари“, закључио је Паровић.