Проф. др Ненад Крстић: Нова религија

02.02.2015.

Крајем прошлог века, прецизније 24. марта 1999. године, огромна војна сила оличена у НАТО пакту напала је једну малу земљу на Балкану, Савезну Републику Југославију, односно пре свега Србију. Злочин те мале земље био је страшан, мада је сваки злочин сам по себи страшан. Али овај је био више него страшан. Та мала земља се дрзнула да брани своју територију, свој јужни део, Косово и Метохију, колевку српског народа.

Alternativa za Srbiju (9) Nenad Krstic

Проф. др Ненад Крстић

Непосредно пред сам напад на ову малу земљу, западно јавно мњење, које је неколико година било „засипано“ мноштвом информација о „невероватним злочинима“ Срба над Албанцима, добило је још једно од многих сумњивих тумачења ситуације у земљи на коју је требало да се устреми Операција Племенити наковањ, или како су ову операцију многи из миља звали Милосрдни анђео. Тог пута, нападнута је и историја српског народа (Ноел Малколм, Косово – кратка историја).

Вратимо се синтагмама Операција Племенити наковањ и Милосрдни анђео, синтагмама које су осмишљене у „лингвистичким лабораторијама“ западних земаља, пре свега у САД. Шта значи реч операција? Одговор се налази у речнику српског језика: 1. мед. хирушки захват, интервенција којом се отклања или оспособљава оболели, оштећени део тела, органа и др. 2. вој. акција борбених јединица ради постизања стратегијског циља. 3. извођење каквог стручног поступка. 4. сложен посао, смишљена акција, поступак уопште. Дакле, ова лексема, толико фреквентна у свакодневном говору готово сваког народа, не изазива никакву посебну реакцију, ни позитивну, ни негативну. Квалификатив племенит не треба посебно објашњавати: који се одликује високим моралним особинама, честит, хуман, великодушан. Тај квалификатив и именица метал формирају синтагму племенити метали (у мн.). Реч је о металима који се најчешће користе за израду накита (злато, сребро, платина). И напокон именица наковањ: тешка гвоздена направа, као део коначног прибора, који служи као постоље на којем се кује. Дакле, тешко је схватити да наковањ може да буде племенит, јер наковањ није злато, а ни сребро. Још мање је платина. А шта је са синтагмом Милосрдни анђео? Ако је бомбардовање једне суверене државе названо Милосрдни анђео, да се закључити да анђели могу да буду и немилосрдни!

Ту долазимо до кључног питања! Да ли су налогодавци таквих операција читали Библију? Јер анђео је увек милосрдан! Дакле реч је о плеоназму! Или је нису читали па не знају ништа о анђелима. Или се ругају Библији, и свакој традиционалној религији. Биће да одговор лежи у овој последњој реченици. Зато је требало осмислити Нову религију! А та Нова религија има за циљ да исмеје, омаловажи, понизи сваку религију: и хришћанску, и исламску, и јеврејску …Шта је Нова религија? Нова религија је идеологија неолибералног капитализма, суровог, бруталног система који, ради што већег профита, уништава све праве људске вредности. Она је постала полигон за промоцију лажних вредности и наопаке идеологије планетарног мондијализма: похлепе, грамзивости, разврата, безбожништва.

Њену идеологију намећу атлантисти. Она прописује, преко свог моћног оружја, информатичке бомбе, шта је добро, а шта није. Она злоупотребљава људска права тако што, у име те узвишене и племените синтагме, управо уништава основно право човека: право на мишљење! Јер Нова религија уводи једноумље! А то једноумље се намеће, добрим делом је већ и наметнуто, великом броју грађана широм запада, од Калифорније, преко Канзаса све до Вирџиније, па преко Атлантика до Португалије, све до Француске и Немачке; и такво мишљење се намеће и другим народима у другим земљама. Ко тако не мисли, врло брзо је проглашен недемократом, а потом националистом, па ултрадесничаром, или ултралевичаром. Ако се већина једног народа не слаже са Новом религијом и њеном идеологијом (и поред тога што је употребљено моћно оружје – информатичка бомба), него и даље чува своје традиционалне вредности, Нова религија дозива у помоћ Милосрдног анђела. Он је тај који ће уразумити непослушне народе!

Међутим, један део те информатичке бомбе окренуо се против својих изумитеља. Тај њен део зове се интернет. Људи широм земаљске кугле размењују своје мисли, удружују се у разне друштвене мреже и постају независни од медија којима управља Нова религија. Посебно млади људи. И у Француској, и у Италији, и у Србији, и у Мађарској, и у Русији, и у Кини … Информатичка бомба, која је претходила операцији Милосрдног анђела у СРЈ, позвала је браћу Милосрдног анђела да „оперишу“ и у Ираку, Либији, Сирији, полако губи своју моћ. Све већи број људи широм света, посебно у Европи, увиђа шта им доноси Нова религија: рат између нација, рат између раса, рат између вера! У последње време, највише је угрожена Европа! Али она још није потпуно окупирана, посебно њен исток, Русија.

А на западу Европе, јачају, из дана у дан, из недеље у недељу, из месеца у месец, оне снаге које не прихватају Нову религију. Реч је о суверенистима који заступају идеје о устројству Европе једног од највећих државника XX века, Шарла де Гола. Они јачају тако што им прилазе прави, а не лажни интелектуалци, као и сви добронамерни и честити људи различитих професија и јавних статуса, различитог узраста и животног искуства, који се залажу да се у људско друштво врате оне истинске, праве вредности достојне људског рода: љубав, честитост, марљивост, очување породице. Из тих разлога, ваљало би да се те снаге удруже и да почну да стварају Нову Европу, засновану на сасвим другим основама, Европу коју ће чинити суверене и демократске земље, од Лисабона до Владивостока.

Аутор: Проф. др Ненад Крстић је један од оснивача Алтернативе за Србију

 

Извор: Данас