НЕ ДОЗВОЛИМО ДА НАША ПОДЕЛА БУДЕ КОРИСТ НАШЕМ НЕПРИЈАТЕЉУ

15.05.2015.

“Јаз између четника и партизана је неописив. Овај јаз је заправо јаз између Срба самих, који се у међусобној борби уништавају…. Изазвати подјелу, подржавати међусобно уништавање за нас представља политичку корист”

Давид Синчић, усташки официр, лето 1942.

Трагедија грађанског рата у крајевима који су били насељени српским становништвом 1941. -1945. године јесте погодовала је онима који су свој програм заснивали на српској подели и братоубилачком рату.

Једини победник српско-српског сукоба могу бити неонацизам и усташтво који и данас знају да само поделом Срба могу остварити своје циљеве.

Стога Трећа Србија позива све који мисле добро српском народу да судску одлуку којом је генерал Михаиловић рехабилитован схвате и разумеју као корак у процесу превазилажења проблема који трају 70 година.

Јединство у српским националним циљевима мора бити принцип који се не сме погазити, а право на почаст и сећање има свако ко је испалио макар један метак у окупатора, и свако ко је од руку окупатора или острашћених бољшевика страдао.

Слава српској победи над усташтвом, нацизмом и фашизмом, и вечан помен српским борцима без обзира на ознаке, идеологију и дневну политику.

И НЕКА НАС ОПОМИЊУ РЕЧИ НАШИХ НЕПРИЈАТЕЉА ДА ЈЕ НАША ПОДЕЛА ЗАПРАВО ЊИХОВА КОРИСТ.

ts zastava ruka