НАПАДНУТА НЕ САМО РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕГО ЦЕЛА ЕВРОПА

28.04.2015.

Трећа Србија најоштрије осуђује терористички напад који се синоћ догодио у Зворнику у Републици Српској. Тај чин, нажалост, представља озбиљан индикатор нечега на шта ми као странка указујемо дуго а то је чињеница да у Босни и Херцеговини постоје пунктови за обуку исламских терориста Европљана.

ts zastava ruka

Чињеница је да су току деведесетих, за време ратова на простору бивше Југославије, довођени са стране, попут Ирака, Ирана, Сирије или Авганистана, муџахедини и многи други радикални исламисти који су ратовали против Срба, који су обучавали локално муслиманско становништво за џихад и који су за све то добили подршку тада водећих западних сила. Али то се све данас враћа као бумеранг и очигледно је да ће се последице радикалног ислама обити о главу не само нама и региону који ће бити први на удару, него и остатку Европе. Случај Шарлија у Паризу а сада и немилог догађаја у Зворнику јасно показује да више нико није безбедан и заштићен од радикалног ислама и да ће најопаснији вид тог ислама бити то да ће индоктринисани Европљани чинити злочине.

Због свега тога ми из Треће Србије позивамо нашу и страну јавност да се тиме озбиљно позабави и да спречимо сценарио попут оног у Паризу или оних у бившој Југославији током деведесетих. Први корак ка томе би могао да буде рушење постављених митова о томе да су Срби кривци за ратове јер се на тај начин врши аболирање правих криваца и омогућују овакве терористичке акције.