Мирослав Паровић о резолуцији Националног фронта о прекиду преговора ЕУ и Србије

26.06.2015.

Политичка организација Трећа Србија договара посету посланика француске партије Национални фронт у Европском парламенту Београду за крај јула или почетак августа, поводом њиховог предлога резолуције о прекиду преговора ЕУ са Србијом, истиче за Данас Мирослав Паровић, председник Треће Србије која је у партнерским односима са том партијом из Француске. Како каже, реч је за сада о оперативном договору, јер посета Београду још није потврђена.
Паровић додаје да се Национални фронт, који предводи Марин ле Пен, није консултовао са његовом партијом о резолуцији нити је било разлога да са било ким разговарају о свом предлогу. Тај документ, наводи он, у складу је са политиком коју они воде у Француској.

Le_Pen,_Marine-9586

Марин ле Пен

“Они су евроскептична партија и залажу се и за то да Француска треба да изађе из Европске уније. Кључни разлог зашто препоручују прекид преговора са Србијом није окренут против Србије, већ напротив, они не желе да Србија прође лоше као Француска, како наводе”, објашњава Паровић.
Према његовим речима, Трећа Србија није евроскептична као Национални фронт већ еврореалистична која сматра да односи у Европи треба да се редефинишу, да је систем лош и да води централизацији која не може да допринесе бољитку европских народа. Паровић каже да се они као партија залажу за очување суверенитета народа у оквиру Европе од Лисабона до Владивостока.
Говорећи о очекивањима од резолуције Националног фронта, он наводи да тај документ, имајући у виду да у ЕП још доминирају еврофанатичне партије, не може имати велику институционалну снагу, али да може имати политичку снагу. “Ово показује да Србија много више значи оваквим странкама, које се залажу за суверенитет народа, него странкама које се залажу за ЕУ. Зато Трећа Србија пре тражи пријатеље и партнере у суверенистичким странкама”, напомиње наш саговорник.

Извор: Дневне новине Данас