Мирослав Паровић је зарад својих личних интереса, жртвовао странку

06.07.2015.

После дуге и тешке политичке борбе, странка међу чијим оснивачима сам и ја, нашла се на историјској раскрсници.

Djurdjev Aleksandar portret

Мирослав Паровић је зарад својих личних интереса, жртвовао странку.

Мирослав Паровић је изгубио политички компас, лута политичком сценом, без икаквог моралног основа за бављење политиком.

Манипулативност, безочне лажи, мењање курса и реторике преко ноћи, диктаторство уз личне претње и уцене чланова Треће Србије. Такве ствари нисмо доживели ни у време Мире Марковић и Паровић треба да буде свестан да Трећа Србија није ЈУЛ. Диктатор на кога се Паровић угледа не постаје се преко ноћи, баш као ни председник државе.

Да је већину снаге коју сада улаже на блаћење мене, уложио у идеју Треће Србије, у борбу против политичких неистомишљеника и националних непријатеља, можда бисмо му помогли да буде председник државе. Сада више нико не може да му помогне.

Само не знам какву је он то и од кога понуду добио да се тако промени? Да ли ће сутра са Чанком у коалицију? После свих изненађења које сам доживео ових дана, не би ме изненадило.

Али једно је сигурно. Мирослав Паровић ће морати да изађе пред страначке органе, најпре пред Председништво, а потом и пред чланство које, узгред, и не познаје. А када се то деси, чланство које не познаје и људи који су га видели у улози будућег председника државе, радо ће га подржати у једној одлуци. Да поднесе оставку.

Александар Ђурђев, Генерални секретар Треће Србије