Миле Исаков и Родољуб Пашћановић – подршка за Алтернативу за Србију

31.12.2014.

На конференцији за новинаре политичког окупљања Алтернатива за Србију која је данас одржана у Новом Саду, председник Треће Србије и један од оснивача Алтернативе, Мирослав Паровић подсетио је присутне да je Србији потребна нова политика која ће коначно понудити алтернативу свему лошем, чему присуствујемо свих година уназад. Због тога је Трећа Србија спремна да се, према речима Паровића, о важним друштвеним и политичким темама удружи са свима добронамернима, без обзира да ли деле сва политичка уверења. Како је истакао Паровић, стабилност државе и институција је данас најважније одржати.

Alternativa za Srbiju (4)Представљајући угледног новосадског адвоката, Родољуба Пашћановића, Паровић је истакао да људи који подржавају Алтернативу за Србију, али и Трећа Србија, подржавају и то што су адвокати истрајали и на један достојан начин показали неслагање са законским решењима која, по њиховом мишљењу, иду на штету њихове бранше.

miroslav parovic 2015 kampanja (2)

„Ово је добар модел по ком требају и друге бранше да се организују како би држава могла добро да функционише. Уколико немамо методе и механизме којима притискамо власт, онда та власт ради оно што хоће. У то име, ми подржавамо оно што су адвокати до сада радили и изражавамо наду да ће се њихов, али и проблем свих нас убрзо решити, јер је недопустиво да судови дуже време не раде“, рекао је Паровић.
Алтернативу за Србију подржао је и бивши потпредседник Владе Републике Србије, бивши амбасадор Србије у Израелу, угледни новинар и публициста, Миле Исаков који је истакао да је свака алтернатива у Србији добродошла.

Миле Исаков

Миле Исаков

„У изузетно смо лошој ситуацији, имамо некакву опозицију, али она није алтернатива. Сви који се баве политиком у последњих двадесет и више година, срасли су са корупцијом и адаптирани су на корупцију до те мере да више ништа ново и добро овој земљи донети не могу. Свака нова идеја, свака нова снага и сви нови људи су добродошли и то је једина могућност да се у Србији нешто премени“, рекао је Исаков.
Исаков је додао да би нови програм и план требао да инсистира на усвајању два закона и док се они не усвоје и не спроведу, нема просперитета. Први је Закон о пореклу имовине који би требао да натера све грађане да попуне формулар у коме би навели све што имају од имовине и да напишу одакле им, а да за сваку имовину чија вредност прелази границу од 200.000 евра, морају доказати на који је начин стечена. Други је Закон о лустрацији који би подразумевао да се свим људима који су провели десет и више година у политици, онемогући да се, једно време, кандидују на било коју државну функцију.

Родољуб Пашћановић

Родољуб Пашћановић

Угледни новосадски адвокат, Родољуб Пашћановић, обраћајући се присутнима, рекао је да је подржао Алтернативу за Србију јер би она требала да буде место на коме ће се људи борити за заштиту својих интереса и где ће бранити своје ставове.

Alternativa za Srbiju (9) Nenad Krstic

проф. др Ненад Крстић

Редовни професор Филозофског факултета у Новом Саду и један од оснивача Алтернативе за Србију, проф. др Ненад Крстић је, обраћајући се присутнима подсетио да је ово политичко окупљање, 6. новембра кренуло да спроводи један потпуно нови програм за развој Србије. Када је реч о спољној политици, Крстић је напоменуо да је већ 25. новембра у Паризу потписан Манифест Нове Европе. Он је додао да су од самог оснивања, до данас, Алтернативу за Србију подржали: Деспот Ковачевић, докторант на Факултету политичких наука у Београду, Стефан Сурлић, докторант на Факултету политичких наука у Београду и оснивач Центра за друштвена истраживања, Драгослав Љубичановић, адвокат и председник Српског адвокатског друштва, Боривој Рашуо, писац, Томислав Ловрековић, главни и одговорни уредник Новина новосадских и председник ФК „Нови Сад“, проф. др Јован Попов, редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду, а очекујемо још нових људи који ће подржати ово политичко окупљање, додаје Крстић.