Маја Фамилић: Сазивање хитне седнице Председништва Треће Србије

07.07.2015.

Као једна од оснивача политичке организације Трећа Србија, као чланица председништва, имала сам жељу да својим активним учешћем на пољу културе подстакнем афирмацују једне младе, али квалитетне странке која је тада још увек била у повоју. Уз подршку генералног секретара Треће Србије Александра Ђурђева са максималним самопоуздањем унела сам ведар дух и позитивну атмосферу  учешћем и организовањем многих културних манифестација на пољу ликовног и литерарног стваралаштва.

Maja_Familic (31)

Маја Фамилић, члан Председништва и један од оснивача Треће Србије

Учествовала сам на Међународном Конгресу у Риму где сам промовисала културу националне мањине Рома уз подршку Сунчице Марковић, чланице председништва Треће Србије. Остварила сам контакт са њеном ексцеленције амбасадорком индијске амбасаде и на њен позив учествовала на многим манифестацијама где сам константно промовисала Трећу Србију.

У промовисању развоја културе Рома помогао ми је лично Александар Ђурђев и у свакој мојој иницијативи у раду имала сам његову пуну подршку.

Сада, интересна група на челу са председником странке својим поступцима, нестатутарним одлукама, брисањем из чланства људи који су заједно са мном радили, покушава да анулира све оно што смо до сада постигли.

Ја то нећу да дозволим и позивам председника странке да сазове хитну седницу Председништва и објасни свима нама разлоге својих самоиницијативних одлука.

Маја Фамилић, члан Председништва и један од оснивача Треће Србије