Курир: Додик честитао Штрахеу изборни успех у Штајерској и Бургенланду

05.06.2015.

Лидер аустријских слободараца је нагласио да је време да се затвори Канцеларија високог представника (ОХР) Сарајеву.

 Dodik,_Milorad,_2010

БАЊАЛУКАПредседник Републике Српске Милорад Додик честитао је јуче у Бањалуци председнику Слободарске партије Аустрије (FPÖ) Хајнцу Кристијану Штрахеу (Heinz Christian Strache) велики успех на покрајинским изборима у Штајерској и Бургенланду.
Лидер аустријских слободараца, шеф посланичког клуба FPÖ у бечком парламенту Јохан Гуденус (Johann Gudenus) и председник Хришћанско-слободарске платформе (CFP) Константин Добриловић бораве у званичној посети РС и председнику Додику.
Тема разговора је, осим унапређења односа РС и Аустрије, ситуација у региону после терористичких напада у Српској и Македонији. Штрахе је поново нагласио да свим народима у БиХ треба дозволити да искорите право на самоопредељење и подвукао да је време да се затвори Канцеларија високог представника (ОХР) Сарајеву.
Добриловић каже за Курир да је Штрахе током посете нагласио да је увек радо у Баналуци и да му се допадају динамичност града и млади, позитивни људи.
Штрахе је у разговору са председником Додиком рекао да Европа треба да помогне овом делу региона и на економском плану, али и да води своју политику, на политику светских сила и спречи сваку дестабилизацију на овим просторима“, каже Добриловић.

Извор: Курир