Курир: АМФИЛОХИЈЕ – Црногорска власт хоће да нам узме манастир Острог!

05.06.2015.

Власт то ради „у име некаквог свог партијско-племенског, многобожачког настројења”, рекао је владика.

Архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски Амфило-хије оптужио је власт Црне Горе да покушава да СПЦ отме манастир Острог!

Архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски Амфило-хије

Архиепископ цетињски митрополит црногорско-приморски Амфилохије

Владика Амфилохије ове оптужбе изнео је за време проповеди на светој литургији у Цетињском манастиру током празника Светих цара Константина и царице Јелене.

“Православна црква у Црној Гори налази се на распећу и власт, коју чине ученици оних који су рушили храмове је прогања. Они у име тог настројења, као у вријеме прије цара Константина, негирају Цркву божју која овдје постоји и која ће постојати и врата паклена неће је надвладати. Сад покушавају да нам отму и ћивот Светог Василија Острошкога, а тиме, наравно, припремају и отимање и ћивота Светога Петра Цетињскога”, рекао је митрополит.

Манастир Острог

Он је нагласио да је такво понашање властодржаца довело до прогона православних свештеника у Црној Гори и да власт то ради „у име некаквог свог партијско-племенског, многобожачког настројења”.

“Данас власт црногорска, ученици оних који су рушили храмове, који су срушили златни крст Његошев на Ловћену, кажу: нема Цркве, она треба да се региструје код њих да би онда они могли да кажу од тренутка регистрације, сад сте ви настали овде. Да је онда уцењују и да стварају своје идеолошко-партијске цркве и религије”, закључио је владика Амфилохије.

Извор: Курир