Крајње је време за уразумљивање!

12.03.2015.

logo

Данашњи протесни скуп најављен испред управне зграде Нафтне индустрије Србије у Новом Саду од стране неке наводне организације бивших радника и акционара ове компаније, иако забрањен од стране полиције, неминовно покреће два важна питања.

Да ли је било ко од надлежних државних органа озбиљно схватио упозорења које је Трећа Србија у јавност изнела пре нешто више од два месеца? Ово питање је намењено надлежним државним органима који су задужени за безбедност свих нас!

Подсећања ради, ми смо на конференцији за медије 11.12.2014. године таксативно навели шта ће се дешавати у Србији и региону, и као једну од најважнијих активности означили смо протесне скупове испред управне зграде НИС-а. Као некога ко координише активности у вези са дестабилизацијом Србије навели смо Срђу Поповића и његову организацију КАНВАС. Такође, на поменутој конференцији за медије рекли смо да ће се и у региону, а посебно у Македонији и Мађарској, вршити тзв. „обојене револуције“.

Од наше конференције прошла су три месеца, а у том периоду организовано је неколико митинга против Виктора Орбана у Мађарској, док је у Македонији је уведено ванредно стање и похапшена опозиција због сумње да спрема државни удар. Такође, Срђа Поповић је у САД промовисао своју књигу о техникама изазивања револуција, УАЕ још увек сматрају КАНВАС терористичком организацијом, медији у Русији пишу о умешаности КАНВАС-а у рат у Украјини и у провоцирање обојених покрета убиством руског опозиционара Бориса Немцова. У Србији се сваки дан најављују и одржавају протесни скупови што од стране либералних, што од стране „патриотских“ кругова.

Да ли је менаџмент Нафтне индустрије Србије на челу са Кирилом Кравченком свестан значаја својих одлука и коју одговорност данас има?

Ми из Треће Србије морамо да упозоримо Кирила Кравченка да се он налази на челу фирме чија сврха постојања није искључиво профит. Нафтна индустрија Србије је стратешка компанија која се у исто време налази у власништву и Србије и Русије. НИС је симбол стратешких односа Русије и Србије, но потези које повлачи менаџмент компаније не само да не доприносе слици добрих односа, већ директно помажу свима онима који желе да српско-руске односе сведу на најнижи могући ниво. Ситуација у нашој земљи је врло напета, и запалити је може свако ко удари у болне тачке нашег друштва. Ми желимо да упозоримо српско-руско предузеће да може испровоцирати велики политички пожар, а да то ни не жели.

Кап која је прелила чашу била је најава отпуштања више од 200 радника НИС-а од којих су многи инвалиди, па чак и војни инвалиди који су повређени у току рата на Косову и Метохији. Ако шири менаџмент компаније није разумео значај ове радње, желимо да скренемо пажњу самога Кирила Кравченка на недопустивост оваквог третирања браниоца интегритета државе Србије на Косову за који се званична Русија тако снажно залаже.

Због целокупне ситуације позивамо и власт у Србији и менаџмент НИС-а да се уразуме и да почну да раде посао тако да не угрозе стабилност Републике Србије и односе наше две земље.

Ми из Треће Србије смо спремни да будемо партнери у ојачавању односа Србије и Русије, а посебно желимо да помогнемо да гасовод од Босфора до Средње Европе постане изводљив. Али сви морају да знају да ћемо бити највећи противници свих процеса који Србију гурају у хаос и дестабилизацију.

Трећа Србија